هزینه پرکردن دندان

هزینه پرکردن دندان ؛ علاوه بر تمیز کردن سالانه دندان، اکثر افراد برای تعمیرات اغلب جزئی دندان که توسط کلینیک در عرض یک ساعت انجام می شود به دندانپزشک خود مراجعه می کنند. چندین قرار ملاقات نیز برای انجام یک معاینه معمول، انجام یک پیگیری پیشگیرانه یا مشاهده تکامل یک وضعیت دندانی در معرض خطر انجام می شود.

با این حال، تا 80 درصد از تعمیرات رایج بر روی یک حفره، دندان ترک خورده، تراشیده، فاصله دار، زرد شده یا برای جایگزینی پرکردگی های قدیمی انجام می شود. پر کردن و ترمیم دندان شامل بازیابی عملکرد مناسب جویدن دندان آسیب دیده یا پوسیده و تقویت دندان فرسوده برای بهبود زیبایی آن است.برای اطلاع از هزینه پرکردن دندان با ما تماس بگیرید.

پر کردن چیست ؟

پرکردن دندان راهی برای ترمیم دندان پوسیده یا آسیب دیده است. دندانپزشک برای ایجاد پرکردن ابتدا قسمت پوسیده دندان را برمی دارد و سپس آن را با مواد پرکننده پر می کند تا از بدتر شدن مشکل دندان جلوگیری کند. مواد مورد استفاده عبارتند از طلا، چینی، کامپوزیت های رزین، همرنگ دندان ها، و آمالگام، آلیاژی از فلزات.

بهترین نوع پر کردن چیست؟

بهترین نوع پر کردن برای همه وجود ندارد. مناسب ترین پر کردن برای مورد شما به اندازه حفره، حساسیت احتمالی شما به مواد خاص، محل دندانی که قرار است ترمیم شود و هزینه آن بستگی دارد.

پرکننده های خاکستری، پرکننده های سفید یا ترمیم سرامیکی از نوع سرک؟

هنگامی که یک حفره رخ می دهد، پرکردن دندان (که معمولاً پرکننده نیز نامیده می شود) برای جلوگیری از خراب شدن احتمالی دندان ضروری است.

 ممکن است پرکننده خاکستری (آمالگام)، پرکننده سفید (کامپوزیت) یا مواد پرکننده دیگر مورد نیاز باشد.

 برخی از مواد ممکن است نیازهای بیمار را بهتر برآورده کنند. انتخاب به وسعت حفره ای که باید پر شود و جایی که حفره قرار دارد بستگی دارد. در جایی که نیروی جویدنی بالاتری وجود دارد، اصولاً به مواد قوی تری نیاز است.

بیشتربدانید: اینله و آنله چیست؟ ،قیمت لمينيت سراميكی ،بهترين دندانپزشک زیبایی 

هر کدام از این نوع پرکننده ها دارای مزایا و معایبی هستند. انتخاب پرکننده‌های خاکستری یا سفید باید به ترمیم‌های کوچک دندان محدود شود، زیرا هر بار که باید دوباره انجام شوند، دندان‌ها شکننده‌تر می‌شوند. پر کردن با جلوگیری از نفوذ باکتری ها به عمق دندان از پیشرفت حفره ها جلوگیری می کند.برای اطلاع از هزینه پرکردن دندان با ما تماس بگیرید.

روش پر کردن

حفره ها باید به سرعت درمان شوند تا از عفونت یا خراب شدن دندان جلوگیری شود.

مراحل پر کردن دندان :

  • دندانپزشک ناحیه ای را که دندان در آن قرار دارد بی حسی موضعی انجام می دهد.
  • پوسیدگی با آسیاب از بین می رود.
  • دندان را تمیز می کنیم.
  • مواد پرکننده به داخل حفره وارد می شود.
  • فیلینگ را تنظیم و جلا دهید.

بعد از پر کردن

پس از بی حسی موضعی، ممکن است عدم وجود حس در لب ها، لثه ها، دندان ها و زبان احساس شود. این فقط موقتی است و چند ساعت پس از عمل همه چیز به حالت عادی باز می گردد. دندانی که به تازگی پر شده است ممکن است برای مدتی به گرما، سرما و جویدن حساس باشد. دندان های اطراف پر کردن نیز ممکن است حساس باشند. درد بعد از حدود دو هفته از بین می رود. اگر درد ادامه داشت، مهم است که با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

توصیه می شود که غذا در جایی که پر شده است جویده نشود، معمولاً ظرف 24 ساعت پس از قرار دادن پر کردن. اگر پرکننده ترک خورد یا شکست، در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید. همچنین لازم است به محض قرار دادن پر کردن، یک روال بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.

برای رزرو نوبت جهت دریافت خدمات تخصصی دندانپزشکی می توانید با مطب دکتر سیمین برنگی تماس بگیرید.

روش برای بازسازی سرامیک سرک

فناوری CEREC می تواند جایگزین پرکننده (پرکننده خاکستری یا پرکننده کامپوزیت سفید) شود. این روش همچنین می تواند برای ترمیم یا تقویت تقریباً دائمی دندان در زمانی که خرابی قابل توجه یا پرکردگی های متعدد وجود داشته باشد، استفاده شود. برای ترمیم جزئی توصیه نمی شود، اما بسیار قوی تر از پر کردن است.برای اطلاع از هزینه پرکردن دندان با ما تماس بگیرید.

مراحل اصلی:

  • پر شدن (پر شدن) قدیمی و پوسیدگی حذف می شوند.
  • تصاویر حفره با دوربین مادون قرمز متصل به کامپیوتر گرفته می شود.
  • مرمت کشیده شده است.
  • یک بلوک سرامیکی با توجه به قطعه دندانی که قرار است جایگزین شود ساخته می شود.
  • سپس ترمیم با سیمان دائمی ذوب شده و صیقل داده می شود.

برای اطلاع از هزینه پرکردن دندان با ما تماس بگیرید.

بخش های زیر تفاوت های اصلی بین این انتخاب ها را خلاصه می کند. برای اطلاعات بیشتر با دندانپزشک خود مشورت کنید.

1-نوع بازسازی: پرکننده خاکستری (آمالگام)

اصطلاح “پر کردن” به پرکننده ای اطلاق می شود که از رزین کامپوزیت یا آمالگام ساخته می شود. رزین کامپوزیت به رنگ دندان ساخته می شود که اغلب به آن پرکننده سفید می گویند، در حالی که آمالگام یک سایه فلزی است.

بیشتربدانید : كامپوزيت ونير ،انواع کامپوزیت دندان ،بهترين دندانپزشک زیبایی ،اینله و آنله،لیفت لثه

در واقع آمالگام ماده ای است که بیش از 150 سال است که در دندانپزشکی استفاده می شود. بر خلاف تصور رایج، پر کردن حاوی سرب نیست، بلکه آلیاژی از جیوه، نقره، مس و قلع است. آمالگام فلزی بسیار مقاوم، یک ماده ارزان قیمت است که به راحتی اعمال می شود. به طور گسترده ای برای تعمیرات انواع مختلف استفاده می شود.

وجود جیوه در آمالگام های فلزی انتقاداتی را برای جنبه سمی آن ایجاد می کند. انجمن دندانپزشکی کانادا تشخیص می دهد که بخش کوچکی از جمعیت – حدود 3٪ – به جیوه حساس هستند، اما معتقد است که به طور کلی، آمالگام مشکلی ایجاد نمی کند.

طبق دستور دندانپزشکان، هیچ داده قابل اعتماد و اثبات شده ای وجود ندارد که نشان دهد آمالگام های دندانی بر سلامت تأثیر دارند. این دستور سمی بودن آمالگام را رد می کند، اما اذعان می کند که “تحقیقات بیشتری” مورد نیاز است.برای اطلاع از هزینه پرکردن دندان با ما تماس بگیرید.

با این حال، می توانید پرکردگی های خاکستری دست نخورده را که از قبل در دهان شما وجود دارد، نگه دارید. اگر از مشکلات سلامتی مانند بیماری کلیوی رنج می برید، باردار یا شیرده هستید، اکیداً به شما توصیه می شود که حداقل برای مدتی دندان های خود را با آمالگام فلزی پر نکنید.

مزایا :

قوی و بادوام، در برابر فشار جویدن مقاومت می کند. هزینه معقول.

معایب :

خطر ترک‌های طولانی‌مدت دندان، زیرا پرکردگی‌های آمالگام می‌توانند متورم شوند. ناخوشایند (رنگ خاکستری). گاهی اوقات باید ساختار دندان سالم تری برداشته شود که باعث ضعیف شدن دندان می شود. محتوای جیوه هنوز هم جنجال های زیادی برمی انگیزد و دیگر به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد. برای بیماران حساس به اجزای آمالگام (جیوه) یا برای افراد مبتلا به نقص ایمنی، نوروپاتی یا نارسایی کلیوی منع مصرف دارد.

چرا از این نوع بازسازی استفاده کنیم؟

برای پر کردن ساده مورد نیاز است.

تفاوت بین انواع بازسازی

آلیاژی از فلزات مختلف (نقره، مس، قلع و گاهی روی) با جیوه ترکیب می شود تا چکش خواری برای قرارگیری به دست آید.

2-نوع ترمیم: پرکننده سفید (رزین کامپوزیت پلاستیک)

مزایا :

ظاهر طبیعی، رنگ دندان ها و چندین سایه موجود (خواص زیبایی شناختی دندان حفظ می شود). مفصل قوی با دندان، با توجه به پیوند شیمیایی. تخریب کمتر مواد دندانی نسبت به آمالگام در حین ترمیم.

معایب :

دوام کمتری نسبت به آمالگام دارد. برای پر شدن حفره‌های بزرگ، خطر نفوذ باکتری‌هایی وجود دارد که می‌توانند باعث پوسیدگی دندان شوند (ماده در هنگام سفت شدن منقبض می‌شود). حساسیت به رنگ آمیزی با چای، قهوه و تنباکو.

چرا از این نوع بازسازی استفاده کنیم؟

برای پر کردن ساده مورد نیاز است.

تفاوت بین انواع بازسازی

مواد پلاستیکی به شکل خمیر آماده مصرف، حاوی مواد حساس به نور که در اثر نور UV سخت می‌شوند. چسبندگی به دندان شیمیایی است و بنابراین در مقایسه با پرکردگی خاکستری، هیچ ماده دندان سالمی برای برداشتن وجود ندارد.

3- نوع ترمیم: ترمیم سرامیک سرک (Inlay)

منبت کاری سرامیکی

اینله‌های سرامیکی که در طول زمان زیباتر و مقاوم‌تر می‌شوند، روی دندان‌های آسیاب یا پرمولر برای جایگزینی مناسب آمالگام‌ها و کامپوزیت‌ها استفاده می‌شوند. برای ادامه، دندانپزشک از حفره ای که باید پر شود، تصویر می گیرد، سپس اینله را از یک بلوک سرامیکی ساخته است. سپس اینله را وارد دندان می کند.

پس از سوراخ کردن دندان، گاهی اوقات دیواره های باقی مانده بسیار نازک هستند و می توانند یکپارچگی ساختاری دندان را به خطر بیندازند. سپس استفاده از آمالگام یا کامپوزیت ممنوع است، زیرا دندان بیش از حد شکننده می شود. ترمیم با اینله در این مورد ترجیح داده می شود تا احتمالاً از درمان ریشه یا نصب روکش اجتناب شود.

مزایا :

ترمیم ساده و سریع که امکان ترمیم تاج را در یک ویزیت فراهم می کند (نیاز به روکش موقت برطرف می شود). دوام خوب (دوام بیشتری نسبت به آمالگام یا کامپوزیت دارد). ایده آل برای پوشش جزئی دندان. دندان را به بیش از 90 درصد استحکام اولیه خود باز می گرداند.

معایب :

تکنیکی که فقط روی سطح دندان استفاده می شود. یکنواختی سایه (کمتر طبیعی است، نمی تواند شفافیت دندان های طبیعی را تقلید کند). می تواند دندان های مخالف را بپوشد، زیرا سرامیک بسیار سخت است.

4- منبت طلا

اینله‌های طلا که معمولاً در آزمایشگاه‌ها ساخته می‌شوند، ترمیم‌هایی هستند که برای جایگزینی پرکننده‌های آمالگام یا رزین کامپوزیت استفاده می‌شوند. آنها دوام استثنایی دارند و در طول سالها اکسید نمی شوند. اینله طلا که یک فلز نجیب و گران قیمت است، از دندان در برابر خطر شکستگی محافظت می کند، جویدن بهتر غذا را امکان پذیر می کند و می تواند تا 20 سال دوام بیاورد.

مزایای منبت کاری

  • اینله دوام بیشتری نسبت به آمالگام و کامپوزیت دارد
  • در مورد خاتم چینی، هنگامی که جایگزین پرکننده می شود، نتیجه زیبایی بیشتر است
  • در مورد اینله چینی حساسیت دندان به سرما و گرما کمتر است
  • همچنین در برابر شکستگی و سایش مقاومت بیشتری دارد.

برای رزرو نوبت جهت دریافت خدمات تخصصی دندانپزشکی می توانید با مطب دکتر سیمین برنگی تماس بگیرید.

روکش ها چیست؟

روکش‌ها پوسته‌های کوچک و بسیار نازکی هستند که از پرسلن یا رزین کامپوزیت ساخته شده‌اند و برای بهبود ظاهر دندان‌ها به قسمت جلویی دندان‌ها متصل می‌شوند. ونیرهای چینی مقاومت بیشتری دارند، لکه نمی‌گیرند یا تغییر رنگ نمی‌دهند. به طور کلی برای استفاده از ونیرهای چینی حداقل ۲ ویزیت لازم است، در حالی که برای ونیرهای رزینی تنها یک بار کافی است.برای اطلاع از هزینه پرکردن دندان با ما تماس بگیرید.

روکش چینی

به طور خاص، دندانپزشک چهره قابل رویت دندان را کوچک می کند، سپس از یک قالب برای ساختن روکش های موقت توسط آزمایشگاه دندانپزشکی استفاده می کند. در ویزیت بعدی، دندانپزشک شما روکش های موقت را برمی دارد و از محلول شیمیایی ملایمی استفاده می کند که مینای دندان را زبر می کند و به چسبندگی روکش های چینی کمک می کند. سپس روکش های چینی را یکی یکی با استفاده از سیمان رزین کامپوزیت اعمال می کند.

روکش کامپوزیت

برخلاف روکش پرسلن، کامپوزیت ونیر رزینی است که مستقیماً روی دندان اعمال می شود و سپس با رزین چسب و نور کیورینگ ثابت می شود. او رزین کامپوزیتی را انتخاب می کند که با رنگ طبیعی دندان شما ترکیب می شود و آن را در چندین لایه اعمال می کند. هر لایه با یک پرتو نور سخت می شود. هنگامی که آخرین لایه سخت شد، رزین مدل سازی و صیقل داده می شود تا دندان ظاهر نرم و طبیعی خود را به دست آورد.

اچینگ چیست؟

برای عمل اچینگ، دندانپزشک یک فیلم شفاف نازک بین دندان مورد درمان و دندان مجاور قرار می دهد و از تماس دندان های دیگر با رزین کامپوزیت جلوگیری می کند.

سپس پزشک یک محلول شیمیایی ملایم را روی دندان اعمال می کند که مینای دندان را زبر می کند و چسبندگی کامپوزیت رزین انتخابی خود را به رنگ طبیعی دندان شما تسهیل می کند. رزین در چندین لایه لایت کیور اعمال می شود.

هنگامی که آخرین لایه سخت شد، رزین مدل سازی و صیقل داده می شود تا دندان ظاهر نرم و طبیعی خود را به دست آورد. در ویزیت بعدی، دندانپزشک دندان درمان شده را معاینه می کند و در صورت لزوم آن را جلا می دهد. اگر مواد به مرور زمان فرسوده شوند، دندانپزشک شما با استفاده از رزین کامپوزیت بیشتری آن را لمس می کند.

  • رزین کامپوزیت را می توان با دندان های شما مطابقت داد
  • شکلی داشته باشید که شبیه قسمت گم شده یک دندان بریده شده باشد
  • برای افزایش اندازه و پر کردن فاصله بین دندان ها استفاده می شود
  • روی دندان شکسته اعمال شود تا آن را به اندازه اصلی خود بازگرداند
  • روی دندان لکه دار اعمال شود تا با رنگ دندان های دیگر مطابقت داشته باشد
  • توجه داشته باشید که طول عمر آن به طور متوسط ​​3 سال است.

چرا از این نوع بازسازی استفاده کنیم؟

فقط زمانی لازم است که دندان ترک خورده، شکسته یا دارای پرکردگی معیوب باشد.برای اطلاع از هزینه پرکردن دندان با ما تماس بگیرید.

تفاوت بین انواع بازسازی

یک روش ترمیم به کمک کامپیوتر که از یک بلوک سرامیکی برای ترمیم شکل از دست رفته دندان استفاده می کند.

بی حسی در درمان

در زمان سختی، دانش قدرت است. اگر نگران درد در حین پر کردن هستید، خود (یا فرزندتان) را آموزش دهید تا بدانید چه انتظاری دارید.

پر کردن دندان: در حین عمل

در صورت لزوم، دندانپزشک ممکن است یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن ناحیه تحت درمان تجویز کند. از آنجایی که در طول عمل کاملاً بیدار خواهید بود، می توانید با دندانپزشک ارتباط برقرار کنید. لیدوکائین یک بی حس کننده است که معمولا برای مراقبت از دندان استفاده می شود.

تجویز داروی بیهوشی یک فرآیند سه قسمتی است که در آن دندانپزشک:

  • داخل دهان را با یک تکه پنبه یا یک جت هوا به آرامی خشک کنید.
  • ژل را روی بافت لثه بمالید تا بی حس شود.
  • لیدوکائین را به بافت لثه خفته تزریق می کند.

هنگامی که ناحیه تحت درمان کاملاً خواب است، وقتی دندانپزشک ساختار دندان آسیب دیده را از بین می برد و حفره به جا مانده از پوسیدگی را می بندد، چیزی احساس نمی کنید.

آیا می دانستید؟ خواب‌آلودگی بافت لثه احساسی را که در هنگام تزریق بی‌حس کننده موضعی توسط دندانپزشک ایجاد می‌شود، کاهش می‌دهد. جالب اینجاست که احساس سوزش ناشی از سوزن نیست. در واقع، این حس توسط ماده بی حس کننده ای ایجاد می شود که لثه ها و دهان را بی حس می کند.برای اطلاع از هزینه پرکردن دندان با ما تماس بگیرید.

پر کردن دندان : بعد از عمل

با از بین رفتن بیهوشی پس از مراجعه به دندانپزشک، ممکن است در دهان خود احساس سوزن سوزن شدن کنید. برخی از افراد نیز پس از پر کردن دندان‌های خود درد یا حساسیت به لمس را تجربه می‌کنند. در بیشتر موارد، حساسیت پس از چند روز از بین می رود.

دندانپزشک ممکن است برای تسکین درد پس از درمان حفره، مسکن تجویز کند. در این مواقع سعی کنید راحت باشید و از خوردن غذاهای سفت و چسبناک خودداری کنید.

پر کردن دندان : چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

پر کردن باید سلامت و راحتی در دهان را بهبود بخشد، نه بدتر کردن آن. آیا پر کردن دندان دردناک است؟ اگرچه در چند روز اول پس از عمل باید مقداری حساسیت و درد را انتظار داشت، پرکردگی ها نباید دردناک باشند.

اگر این ناراحتی بیش از یک هفته ادامه داشت، بهتر است با دندانپزشک تماس بگیرید. او می تواند شاتر را طوری تنظیم کند که مناسب تر باشد.

اگر بلافاصله پس از درمان احساس خوبی داشتید، اما هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد شروع به تجربه درد یا ناراحتی کردید، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

پر کردن برای همیشه دوام نمی آورد. علاوه بر این، برخی از مواد پرکننده طول عمر کمتری نسبت به سایرین دارند. دندانپزشک می تواند دندان های شما را بررسی کند و به شما بگوید که چه اتفاقی دارد می افتد.

آیا می دانستید؟ اگر چندین پرکردگی داشته باشید، برای مثال یکی روی دندان بالایی و دیگری روی دندان پایینی، ممکن است یک شوک گالوانیکی، یعنی شوک الکتریکی در دهان احساس کنید. این ممکن است در صورتی اتفاق بیفتد که این دو پرکننده از فلزات مختلف ساخته شده باشند، به عنوان مثال، یک پرکننده با آمالگام روی یک دندان و یک پرکننده طلا روی دندان دیگر. برای جلوگیری از این امر، از دندانپزشک بخواهید که از مواد یکسان برای تمام پرکردگی های شما استفاده کند.

بیشتربدانید : بهترين دندانپزشک زیبایی  ،كامپوزيت ونير ،انواع کامپوزیت دندان،پرکردن دندان

مشاوره پس ازپرکردن

روز عمل پر کردن دندان

تا 24 ساعت پس از پر کردن، از خوردن کنار پر کردن خودداری کنید، مگر اینکه کامپوزیت سفید باشد.

تا 24 ساعت پس از ترمیم از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید، مگر اینکه کامپوزیت باشد.

قبل از خوردن یا نوشیدن آب داغ صبر کنید تا اثرات بیهوشی از بین برود، خطر گاز گرفتن یا سوزش وجود دارد.

بعد از عمل

افزایش حساسیت به سرما یا گرما ممکن است برای 1-2 هفته وجود داشته باشد. این یک علامت بسیار شایع در 50٪ موارد است. در صورت لزوم، اگر شرایط پزشکی شما اجازه می دهد، از یک ضد التهاب مانند ادویل، ایبوپروفن استفاده کنید.

مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن مشکلی ندارد، مگر اینکه دندانپزشک توصیه دیگری کرده باشد.

پر کردن دندان : اجتناب از عمل

در آینده، برای جلوگیری از پرکردن دندان و جلوگیری از مراجعه بیشتر به دندانپزشک، حتماً دستورالعمل های پیشگیری انجمن دندانپزشکی کانادا را دنبال کنید:

  • دندان های خود را حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و توصیه های دندانپزشک خود را برای جرم گیری رعایت کنید.
  • تنقلات و نوشیدنی های شیرین را محدود کنید.
  • روزانه نخ دندان بکشید.
  • از مصرف دخانیات پرهیز کنید و به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید تا به محض ظاهر شدن هر گونه حفره درمان شود.

اگر تمام این نکات را رعایت کنید، شانس نداشتن پوسیدگی را افزایش می دهید. در صورت ایجاد حفره، دندانپزشک تلاش خواهد کرد تا درمان را تا حد امکان بدون درد و بدون استرس انجام دهد.

برای رزرو نوبت جهت دریافت خدمات تخصصی دندانپزشکی می توانید با مطب دکتر سیمین برنگی تماس بگیرید.

مراقبت پس از پر کردن دندان: به چه نکاتی باید توجه کرد؟

پر کردن دندان یک درمان رایج دندانی است که برای ترمیم دندان پوسیده یا آسیب دیده استفاده می شود. پر کردن، ساختاری را که دندان از دست داده است، ترمیم می کند و عملکرد و زیبایی دندان را بازیابی می کند. با این حال، مراقبت و توجه پس از پر کردن دندان برای اثربخشی درمان بسیار مهم است.

پر کردن دندان ؛ این یک روش درمانی دندانپزشکی است که در مواردی که دندان به دلایلی مانند پوسیدگی، شکستگی یا ساییدگی آسیب دیده است، استفاده می شود. مواد پرکننده معمولاً با استفاده از ماده مخصوصی به نام کامپوزیت رزین یا آمالگام در ناحیه آسیب دیده دندان قرار می گیرد. این درمان باعث ترمیم دندان، بازسازی ساختار از دست رفته و بازیابی عملکرد جویدن می شود.

چرا مراقبت پس از پرکننده مهم است؟

مراقبت پس از پر کردن دندان به دلایل زیر مهم است:

حفظ موفقیت روش : از پر کردن دندان برای ترمیم دندان پوسیده یا آسیب دیده استفاده می شود. پر کردن، عملکرد طبیعی دندان را بازیابی می کند. مراقبت خوب پس از پر کردن، تضمین می کند که پرکننده با موفقیت در جای خود باقی می ماند.

کاهش خطر عفونت : عدم تمیز کردن و مراقبت پس از پر کردن دندان می تواند خطر پوسیدگی یا التهاب دندان را افزایش دهد. بهداشت دهان و دندان خطر عفونت را به حداقل می رساند.

کاهش حساسیت دندان : گاهی اوقات ممکن است بعد از پر کردن دندان، حساسیت موقت دندان ایجاد شود. پیروی از توصیه های دندانپزشک برای کاهش حساسیت بسیار مهم است.

حفظ رنگ دندان : مواد پرکننده در طول زمان تغییر رنگ نمی دهند. با این حال، دندان های شما ممکن است تغییر رنگ دهند. رعایت بهداشت دهان و دندان پس از پر کردن دندان‌ها را سفید و سالم نشان می‌دهد.

افزایش عمر پرکردگی دندان : طول عمر پرکردگی های دندان بسته به نوع مواد و مراقبت متفاوت است. با نگهداری خوب می توان عمر پرکننده را افزایش داد.

مراقبت های بعد از پر کردن دندان چگونه باید باشد؟

مراقبت های پس از پر کردن دندان به شما این امکان را می دهد که در طولانی مدت از دندان خود محافظت کنید و از عوارض احتمالی جلوگیری کنید. عواملی که پس از درمان باید به آنها توجه کنید به شرح زیر است:

از داروهای خود برای درد و ناراحتی استفاده کنید

درد و ناراحتی خفیف پس از پر کردن دندان طبیعی است. این ناراحتی ممکن است پس از از بین رفتن بی حسی موضعی استفاده شده در طول عمل احساس شود. معمولاً داروهای ضد درد یا داروهای ضد التهاب تجویز می شود. طبق توصیه پزشک باید به طور منظم از این داروها استفاده کنید.

از خوردن غذاهای سرد و گرم بهتر است خودداری کنید

به یاد داشته باشید که پس از پر کردن دندان ، دهان شما ممکن است به دلیل بیهوشی استفاده شده در طول عمل به گرما و سرما حساس شود. بنابراین در چند ساعت اول از نوشیدنی یا غذای سرد یا گرم خودداری کنید.

از غذاهای سفت خودداری کنید

پرکردگی دندانی که به تازگی اعمال شده است ممکن است به طور کامل در برابر جویدن غذاهای سفت مقاوم نباشد. ممکن است چند ساعت یا چند روز طول بکشد تا پرکننده کاملا سفت شود. بنابراین از غذاهای خیلی سفت در روزهای اول پرهیز کنید.

مسواک بزنید و نخ دندان بکشید

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در طول مراقبت های پس از پر کردن از اهمیت بالایی برخوردار است . با این حال، از اعمال فشار بیش از حد به ناحیه ای که پرکننده قرار دارد، خودداری کنید. ممکن است دندانپزشک شما استفاده از مسواک یا نخ دندان مخصوص را به شما توصیه کند.

از معاینه دندانپزشک غافل نشوید

قرار ملاقات های بعدی که توسط دندانپزشک خود توصیه می شود را از دست ندهید. این قرارها برای نظارت بر بهبودی پس از پر کردن دندان و انجام تنظیمات در صورت لزوم مهم هستند.

مراقب عادت های دندان قروچه یا ساییدن باشید

اگر عادت به فشردن یا قروچه کردن دندان های خود دارید، سعی کنید بعد از پر کردن دندان، این عادت را کنترل کنید . این عادات می تواند باعث آسیب به پر کردن شود.

مراقب عوارض باشید

اگر پس از پرکردن دندان با هر گونه شکایت یا عارضه غیرطبیعی مواجه شدید، باید فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید. این شکایات ممکن است شامل درد شدید، تورم، تغییر رنگ یا از دست دادن پرشدگی باشد.

مراقبت و توجه پس از پر کردن دندان، محافظت طولانی مدت از دندان شما را تضمین می کند. رعایت دقیق توصیه های دندانپزشک کلید حفظ لبخند و دندان های سالم پس از پر کردن دندان است. به یاد داشته باشید که یک روال مراقبت از دندان خوب در دراز مدت بر سلامت و ظاهر دندان های شما تأثیر مثبت می گذارد.

راه های عملی برای مقابله با بوی بد دهان

بوی بد دهان هم برای فرد و هم برای محیط اطرافش می تواند یک مشکل آزاردهنده باشد. اما نگران نباشید! زیرا روش های موثر و کاربردی برای مقابله با بوی بد دهان وجود دارد.

بوی بد دهان چیست؟

بوی بد دهان به عنوان بوی نامطبوعی که از دهان و بینی منتشر می شود تعریف می شود. بسیاری از افراد ممکن است هر از گاهی بوی بد دهان را تجربه کنند. با این حال، بوی بد دهان مداوم یا مزمن اغلب می تواند نشانه ای از یک مشکل سلامتی باشد.

کسب اطلاعات بیشتر : متخصص دندانپزشک زیبایی تهرانقیمت لمینت دندان طرح لبخندقیمت کامپوزیت کل دندان هابهترین متخصص لمینت دندان در تهران

علل بوی بد دهان

دلایل مختلفی برای بوی بد دهان می تواند وجود داشته باشد. این دلایل به شرح زیر است:

بهداشت نامناسب دهان: زمانی که بهداشت دهان نادیده گرفته شود، باکتری های موجود در دهان افزایش می یابد و این باکتری ها می توانند باعث ایجاد بوی بد شوند. با اقداماتی مانند مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و تمیز کردن زبان می توان از بروز چنین بوهایی جلوگیری کرد.

مشکلات دندان و لثه: پوسیدگی دندان، التهاب لثه (لثه و پریودنتیت) می تواند منجر به عفونت و بوی بد در دهان شود.

خشکی دهان (Xerostomia): بزاق یک پاک کننده طبیعی است که به پاکسازی باکتری ها و بوهای موجود در دهان کمک می کند. تولید ناکافی بزاق یا خشکی دهان می تواند منجر به بوی بد دهان شود.

استعمال دخانیات و مصرف الکل: سیگار کشیدن و مصرف زیاد الکل می تواند منشا بوی نامطبوع در دهان باشد.

عادات تغذیه ای: برخی غذاها; به خصوص پیاز، سیر، غذاهای تند و برخی ماهی ها می توانند باعث بوی بد دهان شوند. بوی این غذاها می تواند از دستگاه گوارش به دهان منتقل شود.

مشکلات گوارشی: مشکلات گوارشی مانند بیماری ریفلاکس می تواند باعث بوی بد دهان شود. اسیدی که از معده بلند می شود می تواند به داخل دهان برگردد و باعث ایجاد بوی بد شود.

عفونت های دهان، گلو یا سینوس: باکتری ها در مناطق آلوده می توانند باعث ایجاد بوی بد شوند.

مشکلات سلامت سیستمیک: برخی از مشکلات سلامت سیستمیک می توانند باعث بوی بد دهان شوند. مثلا؛ شرایطی مانند دیابت، نارسایی کلیه و بیماری های کبدی می توانند باعث بوی بد دهان شوند.

داروها: برخی داروها می توانند عوارض جانبی داشته باشند که باعث بوی بد دهان شود. این مشکل با تغییر دوز یا نوع دارو برطرف می شود.

برای رزرو نوبت جهت دریافت خدمات تخصصی دندانپزشکی می توانید با مطب دکتر سیمین برنگی تماس بگیرید.

درمان بوی بد دهان

برای درمان، دندانپزشک شما می تواند مراحل زیر را دنبال کند:

معاینه: هنگامی که با شکایت از بوی بد دهان به دندانپزشک خود مراجعه می کنید، دندانپزشک شما را به عنوان اولین قدم معاینه می کند.

توصیه های تمیز کردن و بهداشتی: دندانپزشک شما بهداشت دهان و دندان شما را ارزیابی می کند و با توصیه یک تکنیک موثرتر مسواک زدن و تمیز کردن زبان به شما در مورد اقدامات لازم برای جلوگیری از بوی بد دهان توصیه می کند.

تمیز کردن دندان ها: دندانپزشک دندان های شما را به صورت حرفه ای تمیز می کند.

درمان های دندانپزشکی: در صورت بوی بد دهان؛ اگر این مشکلات ناشی از مشکلات بهداشتی دندان مانند حفره، بیماری لثه یا عفونت باشد، دندانپزشک شما این مشکلات را درمان خواهد کرد.

درمان لثه: اگر بیماری لثه دارید، دندانپزشک شما ممکن است درمان لثه را توصیه کند.

داروها: به ندرت ممکن است داروهایی مانند دهانشویه های ضد باکتری یا اسپری های دهان به دلیل بوی بد دهان توصیه شوند.

درمان در شرایط پیشرفته: اگر هالیتوز مزمن باشد یا به درمان های دیگر پاسخ ندهد، ممکن است برای ارزیابی و درمان بیشتر به یک پزشک متخصص مانند متخصص گوش، حلق و بینی یا متخصص گوارش ارجاع داده شود.

راه های مقابله با بوی بد دهان

برای مقابله با بوی بد دهان می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

مسواک زدن منظم: یکی از شایع ترین دلایل بوی بد دهان، بهداشت نامناسب دهان و دندان است. حداقل دو بار در روز و در صورت امکان بعد از غذا دندان های خود را مسواک بزنید.

نخ دندان: از نخ دندان برای تمیز کردن بقایای غذا و پلاک انباشته شده بین دندان ها استفاده کنید. این به کاهش بوی بد دهان نیز کمک می کند.

تمیز کردن زبان: باکتری هایی که روی سطح زبان جمع می شوند می توانند باعث ایجاد بوی بد شوند. زبان خود را با مسواک یا پاک کننده زبان تمیز کنید.

دهانشویه: با استفاده از دهانشویه ضد عفونی کننده می توانید میزان باکتری های موجود در دهان را کاهش دهید.

رفع مشکل خشکی دهان: اگر مشکل خشکی دهان دارید، نوشیدن آب زیاد و جویدن آدامس بدون قند می تواند تولید بزاق را افزایش دهد.

سیگار و کنترل الکل: اگر سیگار می کشید یا الکل زیاد مصرف می کنید، ترک یا کاهش این عادات می تواند بوی بد دهان را کاهش دهد.

معاینه منظم دندانپزشک: به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید و سلامت دندان ها و لثه های خود را بررسی کنید. تشخیص زودهنگام برای حل مشکلات مهم است.

عادات غذایی سالم: از غذاهای تند و بدبو خودداری کنید. علاوه بر این، مصرف مقادیر کافی میوه و سبزیجات تازه می تواند بوی بد دهان را کاهش دهد.

برای رزرو نوبت جهت دریافت خدمات تخصصی دندانپزشکی می توانید با مطب دکتر سیمین برنگی تماس بگیرید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکتر سیمین برنگی

متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی

دکتر سيمين برنگی متخصص دندانپزشكی ترميمی و زيبايی و عضو هيئت علمی دانشكده دندانپزشكی دانشگاه تهران می باشند.

آخرین مقالات

بهترين دندانپزشک زیبایی را بشناسید!

بهترين دندانپزشک زیبایی؛ خوشبختانه در سالهاي اخير با گسترش درمانهاي دندانپزشكي زيبايي مانند كامپوزيت ونير، لمينيت سراميكي، روكش هاي زيبايي و …. امكان اصلاح

لمنيت سراميكی چیست؟

لمینت سرامیکی؛ يكی ديگر از روش هاي اصلاح طراحی لبخند لمينيت هاي سراميكی است. لمينيت در لغت به معناي ورقه است. لمينيت

آیا لمینت دندان خوب است؟

آیا لمینت دندان خوب است؟ این سوالی است برای بسیاری از افراد متقاضی انجام این روش ایجاد می شود. در مواردی

Search