درمان ریشه (اندو)

درمان ریشه یا عصب کشی چیست؟

حتما بسياری از مواقع حين مراجعه به دندانپزشك شنيده ايد كه “دندان شما نياز به درمان ريشه (عصب كشي) دارد”

اما لازم است بدانيد اين درمان چه مواقعی و براي چه هدفي انجام مي گيرد.

يكي از سوالات رايج مراجعه كنندگان اين است كه كدام يك از لفظ هاي عصب كُشي يا عصب كِشي درست است؟
پاسخ هيچكدام است!

در واقع اين لفظ ساختگي بوده و با توجه به هدف نهايي اين درمان رايج شده است، پس درمان ريشه مناسبترين كلمه جهت عنوان اين درمان مي باشد.

در اين درمان هدف پاكسازی و شست و شوی كانال هاي ريشه دندان جهت از بين بردن آلودگي، التهاب، عفونت و ميكروارگانيسم (باكتري) هاي موجود مي باشد كه ممكن است در يك يا دو جلسه قابل انجام باشد.

در چه مواقعی دندان نياز به درمان ريشه دارد؟

ايجاد پوسيدگي در دندان منجر به تخريب و از بين رفتن بافت دنداني شده و چنانچه اين پوسيدگي به موقع درمان نشود منجر به درگيري قسمت دربرگيرنده عصب دندان مي شود كه در اين صورت نياز به درمان ريشه ضرورت پيدا مي كند، توجه كنيد كه وجود درد لزوما از علائم نياز به درمان ريشه نمي باشد، به اين معني كه گاهي اوقات دندان شما بدون هيچ گونه علامتي نياز به درمان ريشه پيدا ميكند كه صرفا در معاينه داخل دهاني يا در راديوگرافي قابل تشخيص مي باشد.

درمان ريشه به چه صورت انجام می شود؟

هدف از انجام درمان ريشه از بين بردن منشا عوامل التهابي و عفونت از بافت دندان مي باشد كه پس از تراش حفره جهت دسترسي به كانال هاي ريشه، پاكسازي با ابزار مختلف و شست و شو فراوان انجام شده و پس از آن كانال ها با ماده اي به نام گوتاپركا پر مي شوند، يكي از عوامل مهم موفقيت اين درمان كه باعث جلوگيري از آلوده شدن مجدد كانال ها مي باشد ترميم و بازسازي به موقع تاج دندان در مدت زمان كوتاهي (نهايتا سه هفته) پس از انجام درمان ريشه مي باشد.

براي انجام درمان ريشه به چه دندانپزشكی مراجعه كنيم؟

در صورتي كه دندان شما قبل از انجام درمان ريشه دچار علائمي مثل درد خودبخود، التهاب، حساسيت زياد و طولاني مدت به تحريكات سرمايي و گرمايي باشد، پس از انجام درمان ريشه اين علائم به مرور كاهش پيدا كرده و برطرف مي شود، اما متاسفانه در صورتي كه كيفيت درمان انجام شده پايين باشد و كانال ها به طور كامل پاكسازي نشده باشند هم اين علائم با احتمال بالايي برطرف خواهند شد، اما همچنان منشا عفونت به طور نسبي باقي مانده كه باعث ميشود در آينده نه چندان دور علائم درد و التهاب مجددا عود كرده و نياز به درمان مجدد ريشه را ضروري كند متاسفانه در مواردي علائم بسيار شديدتر از دفعات قبل بوده كه انجام درمان مجدد و دوره بهبودي پس از آن را سخت تر نيز ميكند، چنانچه بسياري از افراد مراجعه كننده عنوان ميكنند كه دندانهايشان با وجود انجام درمان عصب كشي در گذشته دچار آبسه و درد زياد شده است.

كيفيت درمان ريشه انجام شده فقط در راديوگرافي مشخص مي شود و متاسفانه خود فرد مراجعه كننده بدون مشاوره دندانپزشك قادر به تشخيص آن نيست.
بنابراين عدم وجود درد پس از درمان لزوما نشانه كافي بودن درمان انجام شده نمي باشد و براي اطمينان از سلامت دندان در آينده توجه كافي جهت مراجعه به دندانپزشك حاذق و مورداطمينان را داشته باشيد.

متخصص درمان ريشه

متخصصين درمان ريشه با سپري كردن دوره تخصصي ٣ساله در دانشكده هاي دندانپزشكي با تسلط كامل قادر به انجام اين درمان در دندان هاي مختلف و با پيچيدگي هاي مختلف بوده و انجام كار توسط آن ها منجر به افزايش كيفيت درمان و افزايش سلامت و دوام دندان خواهد شد.

در مركز دندانپزشكي لبخند درمان ريشه توسط متخصصين زبده، فارغ التحصيل از دانشگاه تهران، با سابقه درخشان و با بالاترين كيفيت و به روزترين تجهيزات قابل ارائه مي باشد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو