پر کردن دندان

پرکردن دندان؛پر کردن دندان شامل “پر کردن” حفره در دندان ناشی از پوسیدگی است. دندانپزشک ابتدا باید تمام پوسیدگی ها را از بین ببرد. سپس ماده انتخاب شده در فضای داخل دندان بسته بندی می شود تا از درد، حساسیت و پوسیدگی بیشتر محافظت کند.

این مقاله برای چه کسانی مناسب است:

  • افراد مبتلا به پوسیدگی دندان.
  • افرادی که دندان های ترک خورده یا شکسته دارند.
  • افرادی که دندان هایشان بیش از حد ساییده شده است.

روند درمان

  • پر کردن کامپوزیت دندان از 20 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد.
  • پر کردن سرامیک نیاز به 2 بازدید دارد که هر بار تقریباً 30 دقیقه است
  • بیماران به طور کلی آزادند که بلافاصله پس از درمان روز خود را ادامه دهند.
  • حساسیت ممکن است تا چند روز پس از پر کردن دندان باقی بماند.

يكي از شايع ترين علت مراجعه به مراكز دندانپزشكي پوسيدگي هاي دنداني مي باشد، علل مختلفي از جمله بهداشت دهاني، رژيم غذايي و كيفيت بزاق فرد در ايحاد پوسيدگي هاي دنداني دخيل هستند

مزایا و معایب مواد پرکننده دندان چیست؟ پر کردن غیر مستقیم چیست؟ آیا آمالگام های نقره ایمن هستند؟ آیا ممکن است به پرکننده های آمالگام حساسیت داشته باشید؟ در این مقاله به این سوالات و سایر سوالات رایج پاسخ داده شده است.

پرکردن دندان به صورت تکی یا ترکیبی از فلزات، رزین یا مواد دیگری است که برای ترمیم یا ترمیم دندان استفاده می شود. یکی از محبوب ترین کاربردهای پر کردن، پر کردن ناحیه ای از دندان است که دندانپزشک شما به دلیل پوسیدگی برداشته است – یک حفره. پرکردن ها همچنین برای ترمیم دندان های ترک خورده یا شکسته و دندان هایی که در اثر استفاده نادرست فرسوده شده اند (مانند جویدن ناخن یا دندان قروچه) استفاده می شود.

پوسيدگي منجر به تضعيف و تخريب بافت دنداني شده و در صورت عدم درمان و پيشرفت نياز به درمان ريشه و يا عصب كشي ضرورت پيدا خواهد كرد

ترميم پوسيدگي و يا به اصطلاح پر كردن دندان از پيشرفت پوسيدگي جلوگيري كرده و انجام درمان هاي پيچيده تر را غيرضروري مي سازد

توجه داشته باشيد پوسيدگي هاي دنداني لزوما همراه با درد نيستند و در بسياري موارد به صورت اتفاقي در معاينه دندانپزشك و يا در راديوگرافي قابل تشخيص مي شوند، بنابراين لازم است تنها به علامت درد دندان اكتفا نكنيد و در صورت تشخيص پوسيدگي درمان را به علت نداشتن درد به تعويق نيندازيد

پركردن دندان؛ يا ترميم پوسيدگي شامل برداشت بافت پوسيده و آسيب ديده تا رسيدن به بافت سالم بازسازي آن با مواد ترميمي مثل آمالگام، كامپوزيت و يا سراميك مي باشد

انتخاب ماده ترميمي به عوامل مختلفي مثل موقعيت دندان در دهان، ميزان دسترسي دندانپزشك به دندان، ميزان پوسيدگي و ميزان بافت از دست رفته و شرايط دهاني بستگي دارد 

 

دوام اين ترميم ها و درمان ها با هر كدام از انواع ماده ترميمي در صورت انجام اصولي و علمي درمان توسط دندانپزشك و مراقبت فردي مي تواند بسيار زياد بوده و حتي دائمي به شمار رود

فرآیند پر کردن دندان

پرکردن دندان چیست؟

پر کردن دندان شامل “پر کردن” حفره در دندان ناشی از پوسیدگی است. دندانپزشک ابتدا باید تمام پوسیدگی ها را از بین ببرد. سپس ماده انتخاب شده در فضای داخل دندان بسته بندی می شود تا از درد، حساسیت و پوسیدگی بیشتر محافظت کند.

پرکردن زیبایی دندان

دندان های زیبا اعتماد به نفس همه را بیشتر می کند. با توجه به خاصیت باندینگ دندان، مانند پر کردن آمالگام، نیازی به برداشتن مواد اضافی از روی دندان برای محکم کردن باند نیست. فقط پوسیدگی را بردارید پس از آماده سازی، پرکننده های کامپوزیت روی یک لایه فیلم قرار می گیرند و هر لایه با یک لامپ مخصوص پخت می شود. سپس پرکردگی های کامپوزیتی شکل داده شده و متناسب با دندان تنظیم می شوند.

در دهه 1960، آنها با موفقیت فقط روی دندان های خلفی به عنوان ماده پرکننده مقاوم در برابر فشار جویدن و کمتر پوشیدنی استفاده شدند، پس از آن به لطف توسعه بیشتر مواد، در دندان های قدامی استفاده می شوند.

از کامپوزیت ها می توان نه تنها برای ترمیم پوسیدگی، بلکه با تغییر رنگ و شکل دندان ها برای یک اثر زیبایی نیز استفاده کرد. ایراد اصلی حساسیت بعد از مدتی است. رنگ فیلینگ را نیز می توان با رنگ هایی مانند قهوه، چای و… تغییر داد.

بر خلاف ترمیم های آمالگام، پر کردن کامپوزیت در یک جلسه ساخته می شود. پس از درمان، بیمار می تواند به طور معمول از دندان های خود استفاده کند

پرکردن دندان یک روش استاندارد برای بازیابی شکل آناتومیکی دندان با قرار دادن پر کردن است. پر کردن دندان می تواند از نظر تکنیک کار و مواد مورد استفاده متفاوت باشد و هم درمان بهینه پوسیدگی و هم آخرین مرحله در درمان پالپیت است.

پرکردن دندان چیست؟

پر کردن دندان روشی است که برای دندان های پوسیده، شکسته یا ترک خورده اعمال می شود. برای اینکه دندان های پوسیده وظایف خود را انجام دهند، دندان با استفاده از روش ها و مواد مختلف ترمیم می شود. پر کردن دندان از گذشته به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است. این روش که بدون انتظار و بدون اتلاف زمان اعمال می شود از از دست رفتن کلی دندان جلوگیری می کند.

از دست دادن دندان می تواند مشکلات جدی زیبایی و عملکردی ایجاد کند. بنابراین، پر کردن دندان برای غلبه بر مسائل عملکردی مانند گاز گرفتن و گفتار و مسائل زیبایی مانند ظاهر ضروری است. پرکردن دندان که در مواردی مانند ترک، شکستگی یا پوسیدگی اعمال می شود، با توجه به نیاز و واکنش های آلرژیک بیماران می تواند در انواع مختلف ساخته شود. پر کردن دندان را می توان هم برای اطمینان از یکپارچگی دهان و هم برای از بین بردن مشکلات عملکردی اعمال کرد.

پرکننده دندان از چه موادی ساخته می شود؟

مواد پرکننده دندان عبارتند از:

  • طلا.
  • پرسلن
  • آمالگام نقره (حاوی جیوه مخلوط با نقره، قلع، روی و مس).
  • مواد همرنگ دندان، رزین به نام پرکننده رزین کامپوزیت.

محل و میزان پوسیدگی، هزینه مواد پرکننده، پوشش بیمه ای و توصیه دندانپزشک شما به تعیین نوع پرکردگی کمک می کند که به بهترین شکل نیازهای شما را برطرف کند.

پر کردن دندان در چه شرایطی انجام می شود؟

همراه با پر کردن دندان، هدف آن ترمیم و درمان حفره ها، شکستگی ها یا ترک های دهان است. به لطف پرکردن دندان، از پیشرفت بافت های دندانی که دچار تغییر شکل یا خرابی و در نتیجه از دست دادن دندان می شوند، جلوگیری می شود. این فرآیند با استفاده از مواد پرکننده مختلف انجام می شود. پس از تمیز کردن کبودی و عفونت در ناحیه حین عمل، حفره تشکیل شده با مواد پرکننده پر می شود. پس از پر کردن، دندان ظاهر سابق خود را به دست می آورد و عملکردهای از دست رفته خود را باز می یابد. از یک طرف، عملکردهایی مانند غذا خوردن و صحبت کردن به طور معمول انجام می شود، از طرف دیگر، دندان از نظر زیبایی ظاهری دلپذیر می شود. به لطف پرکردن دندان، از پیشرفت بافت های دندانی که دچار تغییر شکل یا خرابی و در نتیجه از دست دادن دندان می شوند، جلوگیری می شود. این فرآیند با استفاده از مواد پرکننده مختلف انجام می شود.

چه تکنیک هایی برای پر کردن دندان استفاده می شود؟

ناحیه ای که باید پر شود ابتدا با اشعه ایکس تعیین می شود.

سپس با استفاده از ابزارهای تکنولوژیکی تخلیه شده و برای پردازش آماده می شود.

محیط و داخل دندان تمیز می شود.

ماده مورد استفاده توسط پزشک انتخاب و تهیه می شود.

سپس دندان تمیز شده پر می شود.

دستگاه برای انجماد در زمان کوتاه استفاده می شود.

پس از مراحل ساخت، بیمار دهان خود را باز و بسته می کند و آن را حرکت می دهد. اگر جای ناراحت کننده ای وجود داشته باشد، پزشک با نازک کردن، برش، پایین آوردن شکل نهایی آن را می دهد.

روش کلی پر کردن به شرح زیر است. با این حال، برای پر کردن با مواد خاص، زمان انتظار و بیش از یک آزمایش ممکن است لازم باشد.

در چه شرایطی می توانید پرکننده داشته باشید؟

از پر کردن دندان برای ترمیم دندان های شکسته و ترک خورده و همچنین پوسیدگی دندان استفاده می شود.

دلایل پر کردن دندان

شایع ترین دلایل برای پر کردن دندان عبارتند از:

  • پوسیدگی در دندان
  • غذا در دندان گیر می کند
  • شکستگی یا شکستگی دندان
  • حساسیت به غذاها ی مختلف و مایعات سرد و گرم
  • یک سوراخ در دندان
  • لکه های تیره روی دندان

برای جایگزینی و ترمیم قسمت پوسیده دندان، پر کردن دندان روی دندان انجام می شود. مزایای روش پر کردن دندان عبارتند از:

  • عمر دندان را حداقل 10 سال افزایش می دهد
  • پوسیدگی های موجود در دندان را از بین می برد
  • همچنین پوسیدگی بیشتر در دندان را متوقف می کند
  • غذا پس از درمان در حفره گیر نمی کند
  • شکل طبیعی دندان را بازیابی می کند
  • همچنین برای ترمیم دندان های شکسته استفاده می شود

فرآیند پر کردن دندان چگونه کار می کند؟

بی حس کننده: زمانی که دندانپزشک حفره هایی را که ممکن است نزدیک به عصب دندان باشد را برمی دارد، بی حسی موضعی ضروری است.

احتمالاً به چند تزریق نیاز خواهد بود، هر دو به طور مستقیم در بافت لثه اطراف دندان.

برداشتن حفره: هنگامی که ناحیه بی حس شد، پزشک فرآیند برداشتن مواد مرده و پوسیده را از داخل دندان شما آغاز می کند. طیف وسیعی از ابزارهای مختلف برای اطمینان از حذف کامل هر ذره پوسیدگی استفاده می شود.

تمیز کردن: هنگامی که تمام پوسیدگی ها برداشته شد، دندانپزشک شما دندان را تمیز می کند تا برای پر کردن شما آماده شود. این مرحله ضروری است زیرا از تخریب بیشتر جلوگیری می کند و اطمینان می دهد که پرکننده در جای خود باقی می ماند. در صورت پوسیدگی بدون عارضه، پر کردن پس از برداشتن نواحی تغییر یافته از نظر پاتولوژیکی دندان، تمیز کردن و درمان حفره تشکیل شده انجام می شود. پرکننده های فتوپلیمری وقتی در معرض نور قرار می گیرند سخت می شوند.

پرکردن دندان: مواد پرکننده به تدریج به صورت لایه ای اعمال می شود. هر لایه با نور خاصی درمان می شود که قبل از اعمال لایه بعدی، آن را سفت می کند. هنگامی که تمام لایه ها در جای خود قرار گرفتند، دندانپزشک شما پرکردگی را به شکل دلخواه در می آورد. پر کردن اضافی برداشته می شود و سپس پر شده صاف می شود. در مورد پالپیت، پزشک پس از درمان و تمیز کردن کانال، آن را با یک ماده پلاستیکی پر می کند – گوتاپرکا یک لاستیک مخصوص است که کانال های دندان را محکم پر می کند. در ابتدا، پزشک ممکن است برای چند هفته و گاهی حتی برای یک ماه، پر کردن موقت را برای اطمینان از موثر بودن درمان قرار دهد.

درمان حفره ها با پر کردن در یک جلسه انجام می شود. با پوسیدگی سطحی و متوسط، درد عملا وجود ندارد. در صورت عمیق بودن آن، انجام بی حسی موضعی ضروری می شود. کلید موفقیت چنین درمانی، سطح دندان کاملاً تمیز، کاملاً آماده و خشک خواهد بود. و در نتیجه عمر مفید مهر و موم تا حد امکان بادوام خواهد بود.

نتیجه – عمر مهر و موم تا حد امکان بادوام خواهد بود.

پرکردن دندان برای چه بیماری های دندانی استفاده می شود؟

مینای دندان سخت ترین بافت بدن است که می تواند باری تا وزن 400 کیلوگرم را تحمل کند. با این حال، بهداشت ناکافی دهان، مصرف بیش از حد شیرینی، سیگار، قهوه و همچنین استعداد ژنتیکی می تواند منجر به از بین رفتن یکپارچگی مینا شود. این فرآیند پوسیدگی دندان نامیده می شود.

بسته به عمق ضایعه، پوسیدگی رخ می دهد:

  • پوسیدگی اولیه زمانی اتفاق می افتد که به مینای دندان آسیبی وارد نشود به جز لکه سفید کدر. دلیل ظاهر آن از دست دادن مواد معدنی است: کلسیم و فلوراید. در این راستا، نفوذپذیری مینای دندان افزایش می یابد، بنابراین رنگ لکه می تواند به مرور زمان به قهوه ای تیره و حتی سیاه تغییر کند.
  • پوسیدگی سطحی مرحله ای است که با آسیب فیزیکی به مینای دندان مشخص می شود، اما فقط در محدوده آن.
  • پوسیدگی متوسط ​​با آسیب عمیق تر به بافت های دندان مشخص می شود. تخریب فراتر از مینای دندان گسترش می یابد و به ناحیه عاج می رسد.
  • پوسیدگی عمیق پیچیده ترین شکل تخریب بافت سخت دندان است. ناحیه آسیب دیده به ناحیه نزدیک پالپ (عصب) می رسد. در این مرحله خطر عفونت و التهاب زیاد است.

 اغلب، پوسیدگی دندان در سخت ترین مناطق برای تمیز کردن ایجاد می شود. به عنوان یک قاعده، این فضاهای بین دندانی و فرورفتگی های طبیعی دندان (شقاق) هستند. از آنجایی که درد عملاً وجود ندارد و تغییرات قابل مشاهده قابل توجهی وجود ندارد، فرد برای مدت طولانی به وجود پوسیدگی مشکوک نیست. در این مدت، پوسیدگی می تواند تمام مراحل را طی کند و تا زمانی که به پزشک مراجعه کنید، قسمت قابل توجهی از دندان از بین می رود.

 برای جلوگیری از این اتفاق، لازم است هر شش ماه یکبار معاینات پیشگیرانه نزد دندانپزشک انجام شود.

درمان پوسیدگی چگونه است

یک شکل آسان در درمان پوسیدگی مرحله اولیه آن است. این تنها شکل پوسیدگی دندان است که بدون مته قابل درمان است. درمان با اشباع مینای غیر معدنی شده با مواد معدنی ضروری و عناصر کمیاب انجام می شود. دندان از پلاک نرم پاک می شود و یک خمیر رمینرالیزه کننده (درمان کننده) روی ناحیه آسیب دیده مینا اعمال می شود.

g
g1

قبلی
بعدی

آیا مواد پرکننده مختلف مزایا و معایبی دارند؟

آره. مزایا و معایب انواع مواد پرکننده دندان به شرح زیر است:

مزایای:

  • طلا: حداقل 10 تا 15 سال ماندگاری دارد، برخی می گویند طلا ظاهر دلپذیری دارد.
  • پرکردن نقره (آمالگام): حداقل 10 تا 15 سال ماندگاری دارد و هزینه کمتری نسبت به پرکننده های کامپوزیت دارد.
  • پرکردن با کامپوزیت همرنگ دندان: رنگ آن را می توان با رنگ دندان های موجود مطابقت داد، چسباندن به دندان های موجود دوام بیشتری را فراهم می کند، معمولاً برای ترمیم هایی غیر از پرکردن حفره استفاده می شود، گاهی اوقات مقدار کمتری از دندان در مقایسه با آمالگام ها نیاز به تراشیدن دارد.
  • سرامیک/پرسلن: بیش از 15 سال ماندگاری دارد و نسبت به مواد رزین کامپوزیت در برابر لکه مقاوم تر است.
  • گلاس آینومر (اکریلیک و نوع خاصی از مواد رزین): بیشتر برای پر کردن زیر خط لثه استفاده می شود، فلوراید آزاد می کند که می تواند به محافظت در برابر پوسیدگی بیشتر دندان کمک کند.

معایب:

  • طلا: گرانتر از مواد دیگر، ممکن است نیاز به بیش از یک ویزیت و مشاوره داشته باشد.
  • نقره ای: ممکن است نیاز به برداشتن دندان بیشتری داشته باشد تا فضای کافی برای نگهداری پرکردن ایجاد شود، رنگ مایل به خاکستری در ساختار دندان اطراف ایجاد می کند، ممکن است خطر بیشتری برای ترک و شکستگی دندان به دلیل درجات گسترده تر انبساط و انقباض، پتانسیل آلرژیک در برخی افراد داشته باشد. .
  • پرکردن کامپوزیت همرنگ دندان: حداقل پنج سال دوام دارد (کمتر از 10 تا 15 سال سایر مواد)، ممکن است بسته به محل دندان کنده شود، ممکن است تا دو برابر آمالگام هزینه داشته باشد، زمان بیشتری را برای قرار دادن نیاز دارد و/ یا جلسات ویزیت بیشتری را می طلبد.
  • سرامیک: می تواند به اندازه طلا قیمت داشته باشد.
  • گلاس آینومر: ضعیف‌تر از رزین کامپوزیت است، احتمال سایش و شکستگی بیشتر است، پنج سال یا کمتر دوام می‌آورد، هزینه‌های آن قابل مقایسه با پرکننده‌های کامپوزیت است.

محل و میزان پوسیدگی، هزینه مواد پرکننده، پوشش بیمه ای و توصیه دندانپزشک شما به تعیین نوع پرکردگی کمک می کند که به بهترین شکل نیازهای شما را برطرف کند.

مقالات پیشنهادی: مراحل کامپوزیت دندان ،

پر کردن دندان در یک بار ویزیت انجام می شود. در این حالت قسمت پوسیده دندان توسط دندانپزشک سوراخ می شود. در حفره ای که توسط دندانپزشک تهیه شده است، یک پرکننده به رنگ دندان یا فلزی قرار می گیرد.

یک نور آبی برای تنظیم پر شده اعمال می شود.

کارهای پایانی با حذف مواد پرکننده اضافی انجام می شود.

انواع مواد پرکننده

در دندانپزشکی از مواد پرکننده مختلفی استفاده می شود: آلیاژ طلا، چینی، آمالگام جیوه، نقره، قلع، روی و مس، یا مواد کامپوزیت پلاستیک، گلاس آینومر و سرامیک. “استاندارد طلایی” در دندانپزشکی مدرن استفاده از مواد کامپوزیت فوتوپلیمر است.

انتخاب ماده به نیاز بیمار و عوامل دیگری بستگی دارد، از جمله:

  • وضعیت حفره دهان او،
  • ترجیحات زیبایی شناختی،
  • محل مهر و موم، دوام و هزینه آن.

آلیاژ طلا

مزایای

دوام: حداقل 10-15 سال مقاوم در برابر خوردگی.

دوام: تحت تأثیر نیروی جویدن آویزان نمی شود.

زیبایی شناسی: بسیاری از بیماران پرکننده های طلا را به پرکننده های آمالگام که نقره ای هستند ترجیح می دهند.

معایب

هزینه بالا: پر کردن طلا گرانتر از سایرین است، از جمله ده برابر گرانتر از آمالگام.

بازدید از کلینیک: نصب حداقل دو بار نیاز دارد.

زیبایی شناسی: اکثر بیماران پرکردگی هایی که رنگ آنها متفاوت از رنگ دندان است را دوست ندارند.

آمالگام

مزایای

دوام: حداقل 10-15 سال بیشتر از پلاستیک های کامپوزیت.

دوام: تحت تأثیر نیروی جویدن آویزان نمی شود.

هزینه: هزینه کمتری نسبت به پلاستیک های کامپوزیت دارد.

معایب

زیبایی شناسی: پرکننده های “نقره ای” با رنگ طبیعی دندان ها مطابقت ندارند.

پوسیدگی بیشتر دندان: برای قرار دادن پرکننده آمالگام، اغلب لازم است بافت سالم دندان برداشته شود.

ترک خوردگی: اگرچه بافت دندان تحت قرار گرفتن مستقیم در معرض دما منبسط و منقبض می شود که می تواند منجر به ترک در دندان های سالم شود، آمالگام بیشتر از سایر مواد ترمیمی مستعد این فرآیندهای فیزیکی طبیعی است، به همین دلیل است که اغلب ترک خورده و آسیب می بیند.

پلاستیک کامپوزیت (کامپوزیت)

کامپوزیت مخلوطی از پلاستیک اکریلیک و ذرات زجاجیه پودری است که از آن یک پرکننده همرنگ دندان ساخته می شود. از کامپوزیت برای ترمیم دندان پوسیده نیز استفاده می شود.

مزایای

در ابتدا از پرکردگی های کامپوزیت فقط روی دندان های جلو استفاده می شد، زیرا جلوه زیبایی شناختی ایده آلی را ارائه می کرد، اما از استحکام کافی برخوردار نبود. با گذشت زمان، مواد کامپوزیتی بسیار بادوام ظاهر شد که امکان ترمیم سطوح جویدنی دندان ها را با کمک آنها فراهم کرد.

پکننده های کامپوزیت از همه بادوام ترین در نظر گرفته می شوند – عمر مفید آنها می تواند تا ده سال یا بیشتر باشد.

طیف گسترده ای از سایه های مواد پرکننده به شما این امکان را می دهد که کاملاً رنگ آنها را با رنگ بقیه دندان ها مطابقت دهید. پرکردگی های کامپوزیت به مرور زمان تیره نمی شوند و نیازی به مراقبت خاصی ندارند – فقط مسواک بزنید. پر کردن پوسیدگی و پالپیت بدون عارضه در یک ویزیت انجام می شود.

فرآیند اضافی برای پر کردن دندان

سرامیک: دندانپزشک با استفاده از فرم مخصوص بتونه دندان، قالبی به شکل دندان می سازد. همچنین از دندان‌های مقابل دندانی که پر می‌شود، قالب گرفته می‌شود تا دندان ‌پزشک اطمینان حاصل کند که پرکننده به آرامی روی دندان‌های مقابل ساییده می‌شود. آزمایشگاه‌ها این اثر را دریافت می‌کنند و نسخه‌های چاپی را معمولاً از گچ ایجاد می‌کنند. سپس از این قالب سخت برای ایجاد پر کردن سرامیکی استفاده می شود که به دندانپزشک ارسال می شود. اکنون دندانپزشک پرکننده را در جای خود سیمان می کند و ممکن است لازم باشد آن را کمی کوتاه کند تا هر گونه نقص در فرآیند آماده سازی برطرف شود.

آیا انواع مختلفی از پر کردن دندان وجود دارد؟

امروزه 2 نوع اصلی پر کردن وجود دارد. موردی که به شما پیشنهاد می شود به ترجیحات دندانپزشک و همچنین بودجه شما بستگی دارد.

کامپوزیت: پرکردن های کامپوزیت دندان امروزه بسیار محبوب هستند زیرا می توان آنها را متناسب با رنگ دندان های دیگر تولید کرد. پرکردگی های دندانی کامپوزیتی که می توانند با رزین ها و پرکننده های مختلف مانند شیشه و کوارتز ساخته شوند، بسیار بادوام و تا حد زیادی نامرئی هستند. بیشتر و بیشتر افراد پرکننده های کامپوزیت را انتخاب می کنند و دلیل خوبی هم دارد. آنها را می توان رنگ کرد تا کاملاً با دندان های موجود مطابقت داشته باشد. آنها همچنین به عنوان پیوند شیمیایی با دندان ها شناخته شده اند و به آنها استحکام و طول عمر بیشتری می دهند. علاوه بر این، پرکننده های کامپوزیتی را می توان به صورت متنوع تر از سایر گزینه ها استفاده کرد. می توان از آنها برای پر کردن فضاهای کوچکتر با شکل عجیب و غریب استفاده کرد، بنابراین نیاز به آماده سازی کمتری دارند.

سرامیک: پرکردگی های سرامیکی دندان را می توان دقیقاً شبیه دندان هایی که می پوشاند درست کرد و همچنین در برابر رنگ پریدگی مقاوم هستند.

پرکردن موقت دندان: پر کردن موقت معمولا از مواد ارزان‌تر ساخته می‌شود، زیرا باید فقط یک یا دو هفته دوام داشته باشد. اینها در فرآیندهای مورد انتظار برای راه حل های دائمی استفاده می شوند. همچنین برای پر کردن شکاف ایجاد شده در دندان بلافاصله پس از درمان ریشه استفاده می شود. اگر تحت درمان اورژانسی دندان هستید، ممکن است تا زمانی که روش دقیق تری انجام شود، پرکردن موقتی دریافت کنید.

چه انتظاری باید داشته باشم؟

پر کردن دندان یک روش روزمره برای دندانپزشکان در سراسر جهان است. تا زمانی که همه چیز طبق برنامه پیش برود، نیازی نیست بیش از نیم ساعت روی صندلی دندانپزشکی بنشینید. بسته به وسعت مشکل، ممکن است بیش از یک تزریق تسکین درد انجام شود. سعی کنید در طول عمل آرام و بی حرکت بمانید. دندانپزشک شما ممکن است توصیه کند که برای یک یا دو روز از گرما و سرمای شدید اجتناب کنید. ممکن است کمی احساس درد کنید، اما به غیر از آن، جای نگرانی نیست.

پر کردن غیر مستقیم چیست؟

پرکردن های غیرمستقیم مشابه پرکردگی های کامپوزیت یا همرنگ دندان هستند با این تفاوت که در لابراتوار دندانپزشکی ساخته می شوند و قبل از قرار دادن نیاز به دو ویزیت دارند. پر کردن غیرمستقیم زمانی در نظر گرفته می‌شود که ساختار دندانی کافی برای حمایت از پر کردن ندارید، اما دندان شما آنقدر آسیب ندیده است که نیاز به روکش داشته باشد.

در اولین ویزیت، پوسیدگی یا پرکردگی قدیمی برداشته می شود. یک قالب برای ثبت شکل دندان در حال ترمیم و دندان های اطراف آن گرفته می شود. قالب به آزمایشگاه دندانپزشکی فرستاده می شود که پر کردن غیر مستقیم را انجام می دهد. یک پر کردن موقت (که در زیر توضیح داده شده است) برای محافظت از دندان در حین انجام ترمیم قرار داده می شود. در ویزیت دوم، پر کردن موقت برداشته می شود و دندانپزشک تناسب ترمیم غیر مستقیم را بررسی می کند. اگر تناسب قابل قبول باشد، برای همیشه در جای خود چسبانده می شود.

دو نوع پر کردن غیر مستقیم وجود دارد – اینله و آنله.

  • اینله ها شبیه پرکردگی ها هستند اما کل کار در داخل کاسپ ها (برجستگی ها) روی سطح جویدنی دندان قرار دارد.
  • آنله ها نسبت به اینله ها گسترده تر هستند و یک یا چند کاسپ را می پوشانند. آنله ها را گاهی اوقات تاج جزئی می نامند.

اینله ها و اینله ها دوام بیشتری دارند و بسیار طولانی تر از پرکردن های سنتی هستند – تا 30 سال. آنها می توانند از رزین کامپوزیت همرنگ دندان، چینی یا طلا ساخته شوند. اینله و آنله ساختار دندان را ضعیف می کند، اما این کار را به میزان بسیار کمتری نسبت به پرکردن های سنتی انجام می دهد.

نوع دیگری از اینله و آنله – اینله و آنله مستقیم – همان فرآیندها و رویه های غیرمستقیم را دنبال می کند، با این تفاوت که اینله و آنله مستقیم در مطب دندانپزشکی ساخته می شود و می توان آن را در یک ویزیت قرار داد. نوع اینله یا آنله مورد استفاده به میزان ساختار دندان سالم و نگرانی های زیبایی بستگی دارد.

پر کردن موقت چیست و چرا به آن نیاز دارم؟

ممکن است نیاز به پر کردن موقت داشته باشید:

  • اگر بیش از یک جلسه ویزیت در مطب برای پر کردن دندان شما نیاز است. به عنوان مثال، قبل از قرار دادن پر کردن طلا و برای پر کردن غیر مستقیم که از مواد کامپوزیت استفاده می شود.
  • دنبال کردن کانال ریشه
  • در صورت نیاز به درمان اورژانسی دندانپزشکی (مانند رفع دندان درد).

پر کردن موقت فقط همین است. آنها قرار نیست دوام بیاورند. معمولاً در عرض یک ماه می افتند، شکسته می شوند یا فرسوده می شوند. حتماً درمان را کامل کنید تا پر کردن موقت شما با یک مواد دائمی جایگزین شود. اگر این کار را نکنید، دندان شما ممکن است عفونی شود یا ممکن است عوارض دیگری داشته باشید.

مقالات پیشنهادی: مراقبت از دندان ، اصلاح طرح لبخند، بهترین دندانپزشک زیبایی در شرق تهران

جزئیات پر کردن

پر کردن دندان شامل چه مراحلی است؟

ابتدا دندانپزشک ناحیه اطراف دندان را که قرار است روی آن کار شود با بی حسی موضعی بی حس می کند. در مرحله بعد، یک مته، ابزار سایشی هوا یا لیزر برای حذف ناحیه پوسیده استفاده می شود. انتخاب ابزار به سطح دانش و سرمایه گذاری دندانپزشک شما در انتخاب قطعات و همچنین محل و میزان پوسیدگی بستگی دارد.

در مرحله بعد، دندانپزشک شما منطقه را در طول فرآیند حذف پوسیدگی بررسی یا آزمایش می کند تا تشخیص دهد که آیا تمام پوسیدگی ها برداشته شده است یا خیر. هنگامی که پوسیدگی از بین رفت، دندانپزشک شما با تمیز کردن حفره از باکتری ها و مواد زائد، فضا را برای پر کردن آماده می کند. اگر پوسیدگی نزدیک ریشه باشد، دندانپزشک شما ممکن است ابتدا یک آستر ساخته شده از گلاس آینومر، رزین کامپوزیت یا مواد دیگر را برای محافظت از عصب قرار دهد. به طور کلی، پس از پر کردن، دندانپزشک شما آن را تکمیل و پولیش می کند.

چندین مرحله اضافی برای پرکردن همرنگ دندان مورد نیاز است که به شرح زیر است. پس از اینکه دندانپزشک شما پوسیدگی را از بین برد و ناحیه را تمیز کرد، مواد همرنگ دندان را به صورت لایه لایه روی دندان قرار می دهند. در مرحله بعد، یک نور مخصوص که هر لایه را  سفت می کند اعمال می شود. هنگامی که فرآیند چند لایه به پایان رسید، دندانپزشک شما مواد کامپوزیت را به نتیجه دلخواه در می آورد، مواد اضافی را بریده و ترمیم نهایی را صیقل می دهد.

خطرات / مزایا

آیا پر کردن آمالگام نقره ایمن است؟

انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA)، FDA و بسیاری از آژانس های بهداشت عمومی می گویند که پر کردن آمالگام نقره (بر پایه جیوه) بی خطر است. با این حال، FDA اخیراً توصیه های به روز شده ای در مورد استفاده از پرکننده های آمالگام در افراد خاص صادر کرده است. آنها بیان می کنند که افراد زیر ممکن است در معرض خطر بیشتری برای اثرات مضر بالقوه بخار جیوه برای سلامتی باشند و باید تا حد امکان از دریافت این مواد پرکننده اجتناب کنند.

افراد در معرض خطر بیشتر عبارتند از:

  • زنان باردار و جنین های در حال رشد آنها.
  • زنانی که قصد بارداری دارند.
  • زنان شیرده و نوزادان آنها.
  • کودکان، به ویژه آنهایی که کمتر از شش سال سن دارند.
  • افراد مبتلا به بیماری های عصبی از قبل موجود از جمله بیماری آلزایمر، مولتیپل اسکلروزیس یا بیماری پارکینسون.
  • افراد مبتلا به اختلال عملکرد کلیه.
  • افرادی که به جیوه یا سایر اجزای آمالگام دندان حساسیت یا آلرژی دارند.

FDA حذف آمالگام دندانی را در افرادی که در معرض خطر بالاتری قرار دارند، در صورتی که آمالگام در شرایط خوبی باشد، توصیه نمی‌کند، و پیشنهاد می‌کند که انجام این کار باعث افزایش قرار گرفتن در معرض بخار جیوه می‌شود و منجر به خطرات بیشتر از فواید می‌شود.

برای رزرو نوبت جهت دریافت خدمات تخصصی دندانپزشکی می توانید با مطب دکتر سیمین برنگی تماس بگیرید.

چگونه باید از دندان های پرشده مراقبت کنم؟

برای حفظ پرکردگی خود، باید از روش های بهداشت دهان و دندان پیروی کنید:

  • به طور منظم (دو بار در سال) به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
  • حداقل یک بار در روز نخ دندان بکشید.

با دندانپزشک خود تماس بگیرید اگر:

  • دندان شما بسیار حساس است.
  • لبه تیز را احساس می کنید.
  • متوجه شکافی در پر کردن می‌شوید یا اگر قطعه‌ای از پرکننده گم شده باشد.

اگر دندانپزشک شما مشکوک باشد که یکی از پرکردگی‌های شما ممکن است ترک خورده یا «نشتی» داشته باشد، عکس‌برداری با اشعه ایکس انجام می‌دهد (زمانی که دو طرف پرکننده محکم روی دندان قرار نمی‌گیرد، باقی‌مانده‌ها و بزاق می‌توانند بین پرکردگی به پایین نفوذ کنند. و منجر به پوسیدگی دندان می شود).

مقالات پیشنهادی: لمینت سرامیکی

علت حساسیت دندان پس از پر کردن دندان چیست؟

حساسیت دندان پس از قرار دادن مواد پر کننده نسبتاً رایج است. دندان شما ممکن است به فشار، هوا، غذاهای شیرین یا دما حساس باشد. معمولاً این حساسیت در عرض چند هفته خود به خود از بین می رود. تا آن زمان از عوامل حساسیت خودداری کنید. معمولاً نیازی به مصرف مسکن ندارید.

اگر حساسیت در عرض دو تا چهار هفته از بین نرفت یا اگر دندان شما بسیار حساس است، با دندانپزشک خود تماس بگیرید. او ممکن است استفاده از یک خمیر دندان حساسیت‌زدا را توصیه کند، ممکن است از یک عامل حساسیت‌زدا روی دندان استفاده کند، یا احتمالاً یک روش کانال ریشه را پیشنهاد کند.

چرا اطراف پرکردگی دندانم احساس درد می کنم؟

دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است بعد از پر کردن دندان درد داشته باشید. هر کدام علت متفاوتی دارند.

  • درد هنگام گاز گرفتن: پر شدن شما با گاز گرفتن شما تداخل دارد. به دندانپزشک خود بازگردید و پر کردن را تغییر شکل دهید.
  • درد هنگام لمس دندان ها: درد شما احتمالاً از لمس دو سطح فلزی مختلف ایجاد می شود (به عنوان مثال، آمالگام نقره در دندانی که به تازگی پر شده و تاج طلایی روی دندان دیگری که با آن لمس می شود). این درد باید در مدت زمان کوتاهی خود به خود از بین برود.
  • درد از نوع دندان درد: اگر پوسیدگی تا پالپ دندان بسیار عمیق باشد، این درد ممکن است رخ دهد. این پاسخ “دندان درد” ممکن است به این معنی باشد که این بافت دیگر سالم نیست و نیاز به پاکسازی کانال ریشه است.
  • درد ارجاعی: درد ارجاعی به درد یا حساسیت در دندان های دیگر غیر از دندان پر شده گفته می شود. احتمالاً هیچ مشکلی برای دندان های شما وجود ندارد. دندان پر شده درد را از طریق “سیگنال های درد” از دندان های دیگر دریافت می کند. این درد باید طی یک تا دو هفته خود به خود کاهش یابد.

چرا یا چه زمانی باید پرکردگی دندان جایگزین شود؟

سه دلیل اصلی وجود دارد که چرا پرکننده های دندان باید جایگزین شوند.

  • سایش و پارگی طبیعی: فشار مداوم ناشی از جویدن، ساییدن یا فشردن آن می تواند باعث فرسودگی، تراشه یا ترک خوردن پرکردگی دندان شود. اگرچه ممکن است نتوانید تشخیص دهید که پرکردگی شما فرسوده شده است، دندانپزشک شما می تواند در طی یک معاینه منظم نقاط ضعف را در ترمیم های شما شناسایی کند.
  • مواد پر کردن از بین می‌رود و پوسیدگی ایجاد می‌شود: اگر مهر و موم بین مینای دندان و پرکردگی شکسته شود، ذرات غذا و باکتری‌های پوسیدگی می‌توانند در زیر پرکردگی دندان تکثیر شوند. سپس خطر ایجاد پوسیدگی اضافی در آن دندان را دارید. پوسیدگی که بدون درمان رها می شود می تواند باعث عفونت پالپ دندان شود و ممکن است باعث آبسه دندان شود.
  • پرکردن و/یا پوسیدگی زیاد است: اگر پرکردگی بزرگ باشد یا پوسیدگی مکرر گسترده باشد، ممکن است ساختار دندانی به اندازه کافی برای پشتیبانی از پرکننده جایگزین باقی نمانده باشد. در این موارد، دندانپزشک شما ممکن است نیاز به جایگزینی پر کردن با روکش داشته باشد.

چه چیزی باعث می شود که یک پرکننده جدید به سادگی از بین برود؟

پرکردگی‌های جدید احتمالاً نتیجه آماده‌سازی نامناسب حفره، آلودگی آماده‌سازی قبل از قرار دادن ترمیم یا شکستگی ترمیم در اثر ضربه‌های گازگرفتگی یا جویدن است. ترمیم های قدیمی معمولاً به دلیل پوسیدگی یا شکستگی دندان از بین می روند.

آیا ممکن است فردی به مواد پرکننده آمالگام حساسیت داشته باشد؟

این ممکن است، اما طبق گفته ADA کمتر از 100 مورد گزارش شده است. در این موارد نادر، تصور می شود جیوه یا یکی از فلزات مورد استفاده در ترمیم آمالگام باعث ایجاد پاسخ آلرژیک می شود. علائم آلرژی به آمالگام مشابه علائمی است که در یک آلرژی پوستی معمولی تجربه می شود و شامل نشانه های جزئی پوستی و خارش است. اگر واکنش آلرژیک به یک آمالگام داشته اید، احتمالاً سابقه پزشکی یا خانوادگی حساسیت به فلزات دارید. پس از تایید آلرژی، می توان از مواد ترمیم کننده دیگری استفاده کرد.

بعد از درمان

مراقبت های بعد از عمل پرکردن دندان چیست؟

اثر بیهوشی تقریباً 1-3 ساعت پس از عمل از بین می رود. بسیار مهم است که طرف بیهوش شده را نجوید (برای جلوگیری از گاز گرفتن زبان یا لب) تا زمانی که اثر بیهوشی از بین برود.

کودکان باید تا پایان بیهوشی تحت نظر باشند. آنها می توانند داخل گونه ها، لب ها، زبان خود را بجوند و آسیب جدی به آنها وارد کنند.

رژیم بعد از جراحی برای پر کردن دندان چیست؟

هنگامی که یک پر کردن بسیار بزرگ قرار داده می شود، دندانپزشک شما ممکن است از شما بخواهد که تا روز بعد برای شروع جویدن پرکردگی جدید خود صبر کنید، در حالی که طرف دیگر را می جوید.

روند بهبودی پس از پر کردن دندان

بیمارانی که دندان پرکرده شده اند در همان روز زندگی عادی خود را از سر می گیرند. فقط لازم است تا چندین ساعت غذا نخورید تا به پر کردن آسیب نرسانید. همچنین، مواردی وجود دارد که باید پس از تکمیل درخواست در نظر بگیرید.

  • از غذاهای خیلی سرد یا خیلی گرم خودداری کنید،
  • از غذاهای سفت و ترد خودداری کنید
  • جلوگیری از تشکیل باکتری در دهان با مسواک زدن روزانه موضوعی است که شایسته توجه ویژه است.

برای رزرو نوبت جهت دریافت خدمات تخصصی دندانپزشکی می توانید با مطب دکتر سیمین برنگی تماس بگیرید.

کسب اطلاعات بیشتر در باره پر کردن آمالگام

 این نامی است که به مواد پر شده از ترکیب جیوه با فلز دیگر داده می شود. پر کردن آمالگام که تقریباً 150 سال است مورد استفاده قرار می گیرد، امروزه چندان ترجیح داده نمی شود. پرکردگی های آمالگام شکسته، ناسازگار و با ظاهر نامناسب باید توسط دندانپزشک ما برداشته و جایگزین شوند. به جای پر کردن آمالگام می توان از روش های پر کردن کامپوزیت و درمان ریشه استفاده کرد. در مقایسه با هزینه پر کردن استاندارد، قیمت پر کردن آمالگام بالاتر است.

ترکیبات فیلینگ آمالگام چیست؟

پرکننده آمالگام حاوی؛ فلزاتی مانند نقره، مس، روی و قلع به صورت پودر در دسترس هستند. جیوه نیز با این فلزات مخلوط شده است.

آیا جیوه موجود در پرکننده آمالگام مضر است؟

مضرات جیوه در پر کردن آمالگام هنوز از نظر علمی ثابت نشده است. هیچ سمی در جیوه موجود در پر کردن آمالگام وجود ندارد. علاوه بر این، هنگامی که با فلزات دیگر در پر کردن آمالگام مخلوط می شود، ساختار شیمیایی آن تغییر می کند و به شکل دیگری تبدیل می شود. اگرچه ادعا می شود که بهبودی در اختلالاتی که ممکن است توسط جیوه ایجاد می شود با حذف مواد پرکننده آمالگام وجود داشته باشد. اینها جملاتی است که مبنای علمی ندارد.

آیا پرکننده آمالگام در دنیا ارجحیت دارد؟

با در نظر گرفتن نرخ ترجیحی پر کردن آمالگام؛ هیچ کشور اروپایی آن را ممنوع نکرده است. با این حال، با تکنولوژی در حال توسعه، نرخ ترجیح پر کردن آمالگام به طور قابل توجهی کاهش یافته است زیرا جایگزین های کم خطرتری وجود دارد. برای مثال زدن: درمان پر کردن آمالگام دیگر در نروژ و سوئد انجام نمی شود. آنها استفاده از پر کردن آمالگام را متوقف کردند و ادعا کردند که برای محیط زیست و سلامت انسان مضر هستند. با این حال، درخواست پر کردن آمالگام در ایالات متحده ادامه دارد.

بقایایی که در هنگام جایگزینی پرکننده آمالگام ایجاد می شود چیست؟

باقیمانده هایی که باید هنگام برداشتن پرکننده های آمالگام محافظت شوند به شرح زیر است:

باید از ذرات گرد و غبار که جزو اجزای آمالگام هستند محافظت شود.

از قطعات بزرگ آمالگام باید اجتناب شود.

مطلوب است که از بخار جیوه ای که ممکن است در طول فرآیند ایجاد شود محافظت شود.

برای محافظت از بیماران در طول جایگزینی پرکننده آمالگام چه باید کرد؟

اقدامات احتیاطی که باید برای بیماران هنگام برداشتن پرکننده آمالگام انجام شود در زیر ذکر شده است:

برای جداسازی پر کردن آمالگام از بافت های اطراف استفاده می شود.

برای جلوگیری از پاشیدن قطعات باید از عینک بیمار استفاده شود.

از آنجایی که ناحیه بینی نزدیک به محل جداسازی است، می توان از خطرات احتمالی با پشتیبانی اکسیژن جلوگیری کرد.

شستشو باید با یک چسب فلزی انجام شود تا ذراتی که به بافت های دهان نشت می کنند حذف شود.

حذف بخار جیوه از محیط با آسپیراتورهای قوی امکان پذیر است.

 

چه چیزی برای دندانپزشکان برای محافظت در هنگام برداشتن پرکننده های آمالگام ضروری است؟

کارهایی که برای محافظت از پزشکان ما در طول جایگزینی پرکننده آمالگام باید انجام دهیم به شرح زیر است:

عینک پزشک و دستیار باید استفاده شود.

این روش باید با ماسک محافظ انجام شود.

باید از دستکش استفاده شود.

حذف بخار جیوه با تهویه محیط امکان پذیر است.

مزایای درمان پرکننده آمالگام چیست؟

مزایای پر کردن آمالگام به شرح زیر است:

ایجاد و اعمال پرکننده آمالگام بسیار آسان است. این یک درمان سریع است.

از آنجایی که هیچ روشی وجود ندارد که نیاز به کنترل رطوبت داشته باشد، پس از برداشتن پوسیدگی دندان های بیماران، لازم نیست ناحیه مربوطه را خیلی خشک نگه داریم.

از آنجایی که این روش درمانی است که نیازی به استفاده از اسید ندارد، می توان حساسیت را به حداقل رساند.

این یک درمان با میزان ماندگاری بالا است. پرکننده های آمالگام که در برابر شرایطی مانند سایش و شکستگی مقاوم هستند، طول عمر بیشتری نیز دارند. سرعت انتقال حرارت پایینی در دهان دارد.

معایب درمان پرکننده آمالگام چیست؟

معایب پر کردن آمالگام عبارتند از:

با اینکه نقره ای رنگ است اما با بافت و رنگ آن سازگاری ندارد. همچنین این روش درمانی است که باعث تغییر رنگ دندان می شود.

از آنجایی که به دندان متصل نیست، ممکن است ناسازگاری بیولوژیکی رخ دهد.

خطر استنشاق بخار جیوه آزاد شده در حین استفاده وجود دارد.

اگر فرآیند اختلاط جیوه و سایر مواد به صورت دستی انجام شود، ممکن است با مشکل ریزش جیوه مواجه شود.

از آنجایی که هنگام برداشتن پرکننده آمالگام باید اقدامات احتیاطی خاصی انجام شود، این روشی است که هم هزینه و هم زمان را برای بیماران ما از دست می دهد.

اگرچه هیچ سایش در پر کردن آمالگام وجود ندارد. ممکن است ترک و شکستگی ایجاد شود. از آنجایی که از نظر شیمیایی به دندان متصل نیست، می تواند باعث شکستگی دندان شود.

نشتی لبه ممکن است در پر کردن آمالگام رخ دهد. با سخت شدن فلز آمالگام، منقبض می شود و در نتیجه بین دندان و پرکردگی ناسازگاری ایجاد می شود. با ایجاد شکاف در لبه ها، زمین برای پوسیدگی ثانویه آماده می شود.

بیشتر بدانید: قیمت لمینت دندان

بعد از پر کردن آمالگام چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

نکاتی که پس از پر کردن آمالگام باید بدانید در زیر آورده شده است:

مناطقی که در آن پر کردن آمالگام انجام می شود به هیچ وجه نباید در عرض 1 ساعت پس از عمل استفاده شود.

غذاهای سفت و صدفی نباید تا 24 ساعت پس از درمان مصرف شوند.

پولیش روی بیماران ما 24 ساعت پس از عمل پر کردن آمالگام انجام می شود. برای این، آنها باید به جلسه دوم بیایند. در این جلسه؛ هم استفاده آناتومیکی و هم عملکردی بیماران ما از ناحیه پر شده و اینکه آیا پرکردگی آنها نیاز به ترمیم دارد مشخص می شود.

پس از درمان پر کردن آمالگام، بیماران ما نیازی به نگرانی ندارند زیرا حساسیت به سرما و گرما طبیعی است.

بیماری های دندان و لثه از مهم ترین مشکلات بهداشتی در کشور ما و جهان است. سلامت ضعیف دندان ها می تواند سایر اندام های بدن را نیز تحت تأثیر قرار دهد. امروزه به خصوص با تغییر عادات غذایی، دندان ها استحکام خود را به راحتی از دست داده و پوسیدگی بیشتری پیدا می کنند. پرهیز از مصرف میوه و سبزیجات، روی آوردن به غذاها و نوشیدنی های شیرین و ترک عادت هایی مانند قهوه و سیگار، نه تنها بر سلامت دهان و دندان تأثیر منفی می گذارد، بلکه می تواند آسیب های زیادی از جمله بیماری های قلبی عروقی، بیماری های کلیوی و کبدی را به همراه داشته باشد.

از آنجایی که ویتامین های موجود در میوه ها و سبزیجات برای دندان ها و لثه ها بسیار مهم هستند، با افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات رنگارنگ می توان دندان ها را به طور طبیعی تقویت و تمیز کرد.

توت فرنگی: اسید موجود در آن تمیز کردن مکانیکی را فراهم می کند. این امر تشکیل پلاک را به حداقل می رساند.

سیب: پاک کننده طبیعی دندان و لثه است. به سفید شدن دندان های شما کمک می کند.

میوه های نارنجی: دندان ها به لطف الیاف طبیعی موجود در آن درخشان تر به نظر می رسند. به تقویت دندان ها کمک می کند. مواد معدنی موجود در پوسته آن دارای خواص خمیر دندان طبیعی است.

کلم بروکلی: نگه داشتن کلم بروکلی خام در وعده های غذایی به شما کمک می کند تا دندان های خود را به لطف الیاف آن تمیز کنید. مواد معدنی موجود در آن به سفید شدن دندان های شما کمک می کند.

بیشتر بدانید: بهترین دکتر لمینت دندان در تهران

اسفناج: مانند همه سبزیجات برگ سبز، اسفناج نیز منبع خوبی از منیزیم است. اسفناج را می توان مکرراً برای منیزیم مصرف کرد که برای سلامت دندان ضروری است.

فلفل قرمز: فلفل قرمز که به عنوان بهترین کمک کننده برای دندان درد شناخته می شود، با کاهش درد به آرامش شما کمک می کند.

آناناس: علاوه بر محافظت از مینای دندان، تأثیر مثبتی بر ترشح بزاق دارد.

به: با ماساژ لثه ها و افزایش گردش خون به سلامت دندان ها کمک می کند.

از کربوهیدرات ها باید اجتناب شود

ویتامین ها و پروتئین ها از جمله غذاهایی هستند که دوستدار دندان محسوب می شوند. از آنجایی که این مواد بلوک های ساختمانی اساسی بدن را تشکیل می دهند، باید برای حفظ سلامت دندان در طول و بعد از رشد دندان ها مصرف شوند. مصرف ویتامین C به ویژه برای سلامت بافت های نرم دهان ما بسیار مهم است و نقش عمده ای در تولید کلاژن در بدن دارد. از آنجایی که کلاژن یک پروتئین ساختاری است که در بدن یافت می شود. به لثه ها کمک می کند تا دندان ها را محکم تر بچسبانند، بافت های نرم دهان قوام بیشتری داشته باشند و با باکتری های دهان مبارزه کنند. برای حفظ و محافظت از دندان های طبیعی برای چندین سال، تغذیه مناسب و مراقبت از دهان و دندان لازم است. یک رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات برای سلامت دندان ها به خطر می اندازد.

از میوه ها و سبزیجات رنگارنگ برای جلوگیری از تارتار استفاده کنید

میوه ها به ویژه توت فرنگی و آناناس برای دندان و لثه مفید هستند. اسیدهای مختلف موجود در آن با تمیز کردن مکانیکی تشکیل پلاک را کاهش می دهند. کمبود ویتامین C باعث ضعیف شدن لثه و ایجاد بیماری پریودنتال می شود. مصرف کیوی که حاوی ویتامین C بیشتری نسبت به سایر میوه ها است به پیشگیری از این مشکل کمک می کند. علاوه بر میوه های جنگلی، بسیاری از میوه ها از جمله پرتقال و خربزه و همه سبزیجات سبز و رنگارنگ مانند فلفل قرمز، بروکلی و اسفناج منابع عالی ویتامین C هستند.

به طور کلی برای داشتن دندان های سالم انجام این کارها را فراموش نکنید :

1- روزی دو بار مسواک زده شود و سپس از نخ دندان و دهانشویه استفاده شود.

نخ دندان یک ابزار تمیز کننده مهم در تمیز کردن دندان است . فضاهای بین دندان ها و قسمت های پایینی دندان مصنوعی را می توان به راحتی با نخ دندان تمیز کرد. استفاده از نخ دندان یک بار در روز مفید خواهد بود.

2- هدف از تغذیه مناسب به دست آوردن یک مصرف متعادل از مواد مغذی حاوی پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و کربوهیدرات های مورد نیاز بدن است. هنگامی که ما یک رژیم غذایی نامتعادل داشته باشیم، سلامت دهان و دندان ما تحت تاثیر منفی قرار می گیرد.

3- غذاهای سفت مانند گردو، فندق و بادام زمینی را هرگز با دندان شکسته نکنید.

4- مصرف غذاهای فیبری و سفت مانند سیب و هویج دندان های ما را مانند مسواک تمیز و محکم می کند.

5- پس از مصرف مواد غذایی مانند شکلات، آب نبات و دمنوش ترکی باید بلافاصله مسواک زده شود، در صورت نبود مسواک، دهان با آب فراوان شسته شود.

6- استفاده از فیشور سیلانت روی دندان های آسیاب به خصوص پس از رویش دندان کودکان اهمیت دارد . این کار از پوسیدگی دندان های شما جلوگیری می کند.

7- جویدن آدامس بدون قند عملی است که به تمیزی دندان کمک می کند.

8- آب میوه های طبیعی و آب های معدنی طبیعی به جای نوشیدنی های اسیدی مصرف شود.

9- دندانپزشک باید مرتب ویزیت شود و دهان و دندان چک شود.

10- دندان ها را باید با فلوراید تقویت کرد .

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search