ترمیم دندان
ترمیم دندان
ترمیم دندان؛ دندانپزشکی ترمیمی بر ترمیم یا جایگزینی دندان های آسیب دیده یا از دست رفته تمرکز دارد. این روش ها به بهبود سلامت و عملکرد دهان و دندان کمک می کند.
به طور خاص، دندانپزشکان ترمیمی در درجه اول پوسیدگی ها را برداشته و ترمیم می کنند آنها همچنین در درمان بیمارانی که به دلیل آسیب هایی چون صدمه به دندان در تصادفات یا هر حادثه ای نیاز به ترمیم دندانی دارند، تخصص دارند.
برای رزرو نوبت جهت مشاوره و ویزیت توسط دکتر سیمین برنگی متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی با ما تماس بگیرید.
این شاخه از دندانپزشکی همچنین شامل سایر رشته های دندانپزشکی از جمله اندودنتیکس، پروتز و پریودنتکس می باشد. این به این دلیل است که بسیاری از بیماران به مراقبت های چند جانبه نیاز دارند، به این معنی که ممکن است به درمان بیش از یک متخصص نیاز داشته باشند.
دندانپزشکان ترمیمی بیماران را در هر مرحله از زندگی از جمله کودکی، نوجوانی، بزرگسالی و سالمندی درمان می کنند. اگرچه، بزرگسالان و افراد مسن بیشتر از بقیه گروه های سنی به دنبال درمان ترمیمی هستند.
هدف دندانپزشکی ترمیمی حفظ دندان ها و همچنین بازگرداندن شکل و احساس طبیعی دندان های طبیعی به وسیله:
- ترمیم دندان های آسیب دیده با پرکردن دندان یا درمان باندینگ.
- ترمیم بخشهای از دست رفته ساختار دندان با ترمیمهای غیرمستقیم یا مستقیم، مانند اینله، آنله، روکش یا پر کردن.
- جایگزینی کامل دندان های از دست رفته با ترمیم های مصنوعی مانند ایمپلنت، بریج یا دندان مصنوعی.
- مواد ترمیمی دندان
- مواد ترمیمی دندان پایه و اساس جایگزینی ساختار دندان هستند. به طور خاص، آنها پر کردن حفره، تاج، ایمپلنت، دندان مصنوعی و سایر ترمیم ها را می سازند.
مقالات پیشنهادی: مراحل کامپوزیت دندان ، متخصص دندانپزشکی زیبایی ، انتخاب مسواک مناسب
به عنوان مثال، مواد رایج عبارتند از:
- فلزات
- آلیاژهای آمالگام
- پلیمرها
- سرامیک
- کامپوزیت ها
- گلس آینومرها
- رزین های پایه دندان مصنوعی
دندانپزشکی ترمیمی
دندانپزشکی ترمیمی رشته ای از دندانپزشکی است که بر تعمیر دندان های آسیب دیده، پوسیده یا شکسته تمرکز دارد. دندانپزشکان ترمیمی از تکنیک های مختلفی استفاده می کنند تا لبخند شما را دوباره زیبا جلوه دهند، چه یک یا همه دندان های خود را به دلیل بیماری لثه یا سایر بیماری های دندانی از دست داده باشید.
دندانپزشکان ترمیمی با بیمارانی کار می کنند که به ایمپلنت دندان، تاج و بریج، روکش و سایر روش های زیبایی نیاز دارند. علاوه بر این، پزشکانی که مراقبت های درمانی ترمیمی را برای بیمارانی که دندان های خود را به دلیل تروما یا بیماری از دست داده اند اعمال می کنند.
دندانپزشکی ترمیمی چیست؟
درمان ترمیمی دندان شامل فرآیند درمان دندان های پوسیده یا آسیب دیده است. این نوع درمان ها در مواردی که دندان به طور تصادفی شکسته شده یا برخی از دندان ها به دلیل بیماری لثه از بین رفته اند، کاربرد دارند. در دندانپزشکی ترمیمی، دندانپزشک شما بر اساس معاینه دهان و وضعیت دندان شما تصمیم می گیرد که به چه نوع درمانی نیاز دارید. بنابراین، مدیریت روند درمان با توجه به وضعیت دندان شما امکان پذیر خواهد بود.
دندانپزشکان ترمیمی برای انجام هر دو روش زیبایی و ترمیمی مانند تاج و بریج، روکش، ایمپلنت و جراحی پریودنتال آموزش دیده اند. آنها همچنین در مورد نحوه مراقبت از دندان ها و لثه ها توصیه می کنند. هنگامی که درمان ترمیمی دندان در دستور کار قرار می گیرد، با یک فرآیند بسیار دقیق مواجه می شویم. برای مدیریت موفقیت آمیز این فرآیند، دریافت خدمات از متخصصان در حوزه کاری خود ضروری است.
چه کسانی به دندانپزشکی ترمیمی نیاز دارند؟
در صورت داشتن موارد زیر ممکن است به دندانپزشکی ترمیمی نیاز داشته باشید:
- حفره / پوسیدگی دندان.
- دندان های آسیب دیده یا شکسته.
- دندان های از دست رفته
تفاوت بین دندانپزشکی ترمیمی و دندانپزشکی زیبایی چیست؟
دندانپزشکی ترمیمی بر بهبود سلامت و عملکرد دهان و دندان تمرکز دارد. دندانپزشکی زیبایی بر بهبود ظاهر لبخند شما تمرکز دارد.
برخی از روش های دندانپزشکی هم بهبود عملکردی و هم زیبایی را ارائه می دهند (متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی). به عنوان مثال، روکش دندان عملکرد جویدن را بازیابی می کند، اما همچنین می تواند لبخند شما را یکنواخت تر نشان دهد.
چرا دندانپزشکی ترمیمی مهم است؟
بهترین دندانپزشک ترمیمی بهترین شانس را برای سلامت دهان و دندان طولانی مدت به شما می دهد. دندانپزشک شما می تواند با اصلاح دندان های آسیب دیده یا پوسیده به بازگرداندن لبخند شما به عملکرد کامل کمک کند. این توانایی شما را برای خوردن، صحبت کردن و جویدن بهبود می بخشد .
دندانپزشکی ترمیمی چگونه انجام می شود؟
اولین قدم در درمان ترمیمی دندان این است که مشخص شود چه چیزی باید اصلاح شود. این شامل معاینه دندان ها و لثه های بیمار و همچنین انجام آزمایش هایی مانند اشعه ایکس و سایر اسکن ها در صورت لزوم می شود. هنگامی که مشکل تشخیص داده شد، دندانپزشک شما می تواند بر اساس نیازها و محدودیت های بودجه شما برنامه درمانی برای شما تصمیم بگیرد.
دندانپزشکی ترمیمی شاخه ای از دندانپزشکی است که به ترمیم، تعویض و ترمیم دندان ها می پردازد. این نوع درمان ها اغلب “دندانپزشکی زیبایی” یا “دندانپزشکی زیبایی” نامیده می شوند. در اینجا می توانیم به راحتی بیان کنیم که درمان ترمیمی دندان شامل یک فعالیت بسیار جامع است.پ
دندانپزشکی ترمیمی به عنوان شاخه ای از دندانپزشکی تعریف می شود که بر ترمیم و جایگزینی دندان های آسیب دیده در اثر بیماری های دندانی، تروما یا مشکلات زیبایی تمرکز دارد. این شامل برداشتن ساختار دندان آسیب دیده یا پوسیده، درمان ریشه، و قرار دادن تاج، بریج و پروتز دندان است. بنابراین، می توان به راحتی بیان کرد که روند درمان ترمیمی دندان یک فرآیند فوق العاده جامع است.

دندانپزشکی ترمیمی چیست و چرا اهمیت دارد؟
دندانپزشکی ترمیمی شاخه ای از دندانپزشکی است که به ترمیم دندان ها می پردازد. هدف اصلی دندانپزشکی ترمیمی بازگرداندن یکپارچگی عملکردی، زیبایی و فیزیکی دندان ها است. دندانپزشکی ترمیمی با ارائه یک راه حل کاربردی و زیبایی برای دندان های آسیب دیده سروکار دارد. انواع گزینه های ترمیمی برای جایگزینی دندان های از دست رفته، از جمله بریج و پروتز در دسترس است.
دندانپزشکی ترمیمی سطح بالایی از خدمات را برای پوشش دندان های ضعیف یا آسیب دیده که با روکش دندان، درمان ریشه یا سایر درمان های ترمیمی درمان شده اند، ارائه می دهد. علاوه بر این، به راحتی می توان گفت که دندانپزشکی ترمیمی برای ترمیم دندان های شکسته، بهبود عملکرد جویدن و جلوگیری از آسیب بیشتر به ریشه دندان ها وارد عمل می شود.
درمان ترمیمی دندان، یا ترمیم دندان، یکی از دستههای دندانپزشکی است که برای جایگزینی دندانهای آسیب دیده یا از دست رفته استفاده میشود. امروزه انواع مختلفی از ترمیم ها وجود دارد که می توان از آنها برای جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده کرد. گزینه های درمانی برای ترمیم دندان ها به نوع و محل از دست دادن دندان و همچنین سلامت کلی دهان شما بستگی دارد.
محدوده دندانپزشکی ترمیمی؟
درمان ترمیمی دندان شامل درمان های دندانپزشکی است که دندان ها را به ظاهر و عملکرد طبیعی خود باز می گرداند. در این زمینه، در درمان های ترمیمی دندان، می توان از پرکننده ها، روکش ها، بریج ها، ایمپلنت ها و سایر مواد برای ترمیم دندان ها استفاده کرد. در مورد دندان های از دست رفته نیز مواردی وجود دارد که درمان ترمیمی دندان برای ایجاد پروتز وارد عمل می شود.
اگر دندان آسیب دیده ای دارید، دندانپزشکی ترمیمی می تواند با ترمیم آسیب و بازگرداندن عملکرد دندان به شما در حفظ آن کمک کند. بنابراین به راحتی می توان گفت که وقتی درمان ترمیمی دندان در شرایط امروزی در دستور کار قرار می گیرد، با حوزه فعالیت گسترده ای مواجه می شویم. در این مرحله، کاربردهای زیر در درمان ترمیمی دندان مطرح می شود.
- ایمپلنت های دندانی
- سفید کردن دندان
- پرکردگی های رنگی دندان
- تاج و پل چینی
- تروما یا اختلالات خانوادگی
- درمان دندان های آسیب دیده
- بستن فاصله بین دندان ها به نام دیستما
به طور کلی، زمانی که به درمان های ترمیمی دندان اشاره می شود، اولین چیزی که به ذهن شما می رسد احتمالاً روش هایی مانند روکش یا پرکردن است. با این حال، بسیاری از درمان های دیگر نیز در این دسته قرار می گیرند. تاج، پروتز، اینله و آنله نیز در درمان های ترمیمی دندان گنجانده شده است.
روکش ها برای ترمیم دندانی که در اثر پوسیدگی یا شکستگی ضعیف شده است استفاده می شود. پروتزهای دندانی؛ اغلب برای جایگزینی دندان های از دست رفته با سینی های پلاستیکی که با لثه شما مطابقت دارند استفاده می شود. اینله و آنله در مرکز دندان قرار می گیرند تا آسیب های ناشی از پوسیدگی یا شکستگی را ترمیم کنند. همه این نوع خدمات به عنوان یک منطقه خدمات جامع ظاهر می شوند.
حوزه های کاربردی دندانپزشکی ترمیمی؟
درمان ترمیمی دندان توسط متخصصان برای ترمیم دندان ها و ساختارهای مربوطه اعمال می شود. دندانپزشک باید آموزش های پیشرفته ای در این زمینه داشته باشد. برای اجرای روان چنین برنامه هایی، هم به یک تیم متخصص و هم به یک محیط بالینی با تجهیزات فنی سطح بالا نیاز است.
دندانپزشکان ترمیمی اغلب به بیماران مبتلا به مشکلات مربوط به پوسیدگی دندان، بیماری پریودنتال و تروما خدمات ارائه می دهند. دندانپزشکان ترمیمی نیز برای اعمال زیبایی بیشتر مانند روکش ها وارد عمل می شوند. هدف دندانپزشکی ترمیمی بازگرداندن عملکرد و زیبایی به دندان ها با حفظ ساختار و ظاهر طبیعی آنهاست. بنابراین به لطف چنین خدماتی می توان جلوه زیبایی شناختی چشم نوازی داشت.
انواع ترمیم دندان چگونه است؟
بسته به نیازهای منحصر به فرد سلامت دهان و دندان، انواع مختلفی از ترمیم دندان وجود دارد:
- پر کردن دندان
- روکش های دندان
- اینله و آنله
- درمان کانال ریشه
- بریج
- ایمپلنت های دندانی
- دندان مصنوعی
مقالات پیشنهادی: مراقبت از دندان ، اصلاح طرح لبخند، بهترین دندانپزشک زیبایی در شرق تهران
انواع ترمیم دندان - پر کردن
پر کردن دندان برای درمان پوسیدگی دندان انجام می شود .این حفره ها توسط مواد اسیدی ناشی از باکتری های موجود در دهان ایجاد می شوند که از قند و نشاسته تغذیه می کنند. دلیل اینکه باید مراقب رژیم غذایی خود باشید و مصرف غذاهای شیرین و نشاسته ای را کاهش دهید، خطر پوسیدگی دندان (در میان بسیاری از عوارض دیگر) است.
به هر حال، یکی از راههای اصلی که دندانپزشک شما میتواند برای درمان پوسیدگی انجام دهد، برداشتن بخشهای پوسیده آن و سپس پر کردن آن با موادی است که به عنوان پر کننده دندان شناخته میشود. بسته به وسعت پوسیدگی، نوع دندانی که تحت تأثیر قرار گرفته است و اینکه هنگام لبخند زدن دندان قابل مشاهده است یا خیر، پر کننده های مختلفی ساخته شده است.
پر کننده ها مانند سیمان یا آسفالت برای پر کردن چاله ها و ناهمواری های جاده استفاده می شود. آنها همچنین در مورد ترمیم دندان هایی که در اثر استفاده نادرست یا سوء استفاده از بین رفته اند، مانند شکستن آجیل سفت مثل فندق یا پسته، دندان قروچه و جویدن ناخن، قابل اعتماد هستند. دندانپزشک شما در نهایت تصمیم می گیرد که کدام نوع پر کننده برای وضعیت خاص یا مشکل دندانی شما مناسب تر است. او همچنین میتواند توصیه کند که بریج یا روکش قرار دهید، اگر پر کردن برای حفظ دندان شما کافی نیست.
به منظور تعیین نوع پرکننده که برای شما مناسب باشد، دندانپزشک شما باید ابتدا میزان پوسیدگی، محل پوسیدگی ،نوع و هزینه مواد پرکننده موثر را تعیین کند. گستردگی پوشش بیمه ای شما و نوع مشکل دندانی که نیاز به ترمیم دارد (شکستگی در دندان یا ایجاد پوسیدگی) از عوامل تاثیر گذار بر انتخاب پرکننده است. فقط به یاد داشته باشید که پرکردن دندان نمی تواند دندانی را با حفره ای به قدری بزرگ که تنها مینا یا عاج دندان باقی مانده است را نجات دهد.

بی حسی: ناحیه اطراف دندان باید بی حس شود. دندانپزشک ابتدا بی حس کننده موضعی را به لثه شما تزریق می کند تا با پر شدن دندان آسیب دیده، ناحیه اطراف دندان شما نسبت به درد غیر حساس باشد.
دریل کردن: در مرحله بعد، دندانپزشک معمولاً از مته برای برداشتن مواد پوسیده دندان استفاده میکند، زیرا مواد پر کننده روی سطح « آسیبدیده یا غیر جامد» نمیتواند به دندان بچسبد. او ممکن است به جای آن از لیزر یا ابزار سایشی نیز استفاده کند.
بررسی و آزمایش: پس از آن، دندانپزشک شما باید دندان آسیب دیده و پوسیدگی یا آسیب آن را آزمایش یا کاوش کند تا بداند آیا تمام مواد پوسیده برداشته شده است یا خیر. پس از اینکه فقط قسمت های سالم دندان باقی ماند، متخصص دندانپزشکی شما فضای از دست رفته را برای پر کردن دندان آماده می کند.
تمیز کردن: اولین کاری که دندانپزشک انجام می دهد این است که فضای مورد نظر را برای پر کردن تمیز کند. این به منظور از بین بردن باکتری ها و مواد حاصل از فعالیت آنها که در حفره یا ترک های دندان آسیب دیده وود دارد. از شما خواسته میشود که آن را از دهان خود بیرون بیاورید تا از رسیدن باکتری ها به سیستم گوارش و یا جریان خون و ایجاد عفونت جلوگیری شود.
لاینر: اگر پوسیدگی دندان تا ریشه رسیده باشد، عصب باید محافظت شود تا از التهاب جلوگیری شود. در چنین مواردی، دندانپزشک ممکن است لاینر ساخته شده از رزین کامپوزیت یا گلاس آینومر را قرار دهد که از تماس عصب محافظت می کند. اگر ملتهب شده باشد، ممکن است عمل کانال ریشه انجام شود و ممکن است دندان تراشیده شود تا روکش روی آن قرار داده شود.
پرکردن: پس از اینکه ناحیه به طور مناسب تمیز شد، سپس پر کننده در دندان شما قرار می گیرد. گاهی اوقات، نوری روی پرکننده می تابد تا سریعتر آن را سفت کند، اما بستگی به مواد دارد. دندانپزشک پس از قرار دادن پر کننده روی دندان شما پولیش می دهد و آن را تمام می کند.
همچنین در صورتی که دندانپزشک از پرکردگی های همرنگ دندان روی دندان های شما استفاده کند، مراحل دیگری نیز برای تکمیل این روش انجام می شود.
انواع پرکننده های دندان چیست؟
مواد مختلفی را می توان به عنوان پرکننده استفاده کرد. دندانپزشک شما معمولاً به شما توصیه می کند که کدام یک برای شما مناسب است.
آمالگام
آمالگام بیش از 150 سال است که مورد استفاده قرار می گیرد. مخلوطی از فلزات از جمله نقره، مس، قلع، جیوه و روی است و ماده پرکننده بسیار قوی است. اگرچه قرار گرفتن در معرض جیوه می تواند سمی باشد، اما آمالگام برای اکثر افراد بی خطر و موثر است. با این حال، دندانپزشکان پیشنهاد می کنند که استفاده از آنها در زنان باردار یا شیرده، کودکان و افراد مبتلا به بیماری کلیوی به حداقل برسد.
رزین کامپوزیت
رزین کامپوزیت یک ماده سفید یا همرنگ دندان است. می توان آن را با رنگ سایر دندان ها هماهنگ کرد و طبیعی تر از آمالگام به نظر می رسد، اما کمی گران تر است. برخی از مطالعات نشان دادهاند که ممکن است زمانی که برای پر کردن دندانهای عقب بزرگسالان استفاده میشود، جایی که فشار زیادی وجود دارد، دوام کافی نداشته باشد.
گلاس آینومر (اکریلیک و نوع خاصی از مواد رزین)
گلاس آینومر را نیز می توان با رنگ دندان تطبیق داد، اما ممکن است به اندازه رزین کامپوزیت دوام نداشته باشد. معمولا در دندان هایی که فشار زیادی حین جویدن به آنها وارد نمیشود و روی دندان های شیری استفاده می شود.
پرکننده های طلا و چینی
طلا و پرسلن پرکننده های بادوام هستند. پرکننده های پرسلن را می توان با رنگ دندان های دیگر هماهنگ کرد، اما طلا طلایی رنگ است و قابلیت هماهگی با رنگ دندان را ندارد. هر دوی این پرکننده ها گران تر از آمالگام هستند.
پر کننده موقت
اگر پر کردن دندان بیش از یک جلسه به طول بینجامد و در یک جلسه قابل انجام نباشد، دندانپزشک ممکن است یک پر کردن موقت کوتاه مدت را پیشنهاد دهد. این با پر کردن دائمی در تاریخ بعدی جایگزین خواهد شد.
پس از پر کردن، دندان آسیب دیده ممکن است وقتی چیزی شیرین میخورید یا دندانهایتان را روی هم می فشارید یا زمانی که دما تغییر میکند، حساس شود. در صورت ادامه این وضعیت باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
مقالات پیشنهادی: قیمت طرح لبخند ، انواع لمینیت سرامیکی ، کلینیک دندانپزشکی در شرق تهران ، اصلاح طرح لبخند در شرق تهران ، طراحی لبخند
فواید و خطرات پر کردن چیست؟
پر کردن معمولاً یک درمان ساده و اولیه برای پوسیدگی دندان است و ممکن است برای مدت کوتاهی دندان را حساس کند. با گذشت زمان، پرکردگی ها ممکن است شکسته شوند یا ترک بخورند و باعث گیر کردن غذا بین دندان و پرکردگی شود. با این حال، دندانپزشک معمولاً در طی یک معاینه منظم دندانپزشکی، پرکردگی های شما را بررسی می کند.
جایگزین های پر کردن دندان چیست؟
گاهی اوقات ممکن است دندانپزشک از روکش به جای پرکردن استفاده کند. روکش روی دندان قرار می گیرد تا از ساختار آن محافظت کند و در صورتی که دندان کافی برای پر کردن دندان باقی نمانده باشد، می توان از آن استفاده کرد.
انواع ترمیم دندان - روکش های دندان
دندانپزشکان از روکش های دندانی برای ترمیم حفره های بزرگ یا ترمیم دندان های شکسته استفاده می کنند. گاهی اوقات (cap) نامیده می شود، روکش روی کل دندان شما قرار می گیرد.
برای قرار دادن روکش دندان، دندانپزشک شما باید مقداری از مینای طبیعی دندان شما را جدا کند. بنابراین، آنها دندان شما را تغییر می دهند (بخشی از دندان شما را تراش میدهند)، سپس یک روکش روی آن قرار می دهند.
روکش دندان کلاهکی هستند که در بالای دندان های آسیب دیده قرار می گیرند. روکشها برای محافظت، پوشاندن و بازگرداندن شکل دندانهای شما زمانی که پرکردن مشکل را حل نمیکند استفاده میشود. روکش دندانی را می توان از فلزات، پرسلن، رزین و سرامیک ساخت. آنها معمولاً در طول زمان به مراقبت خاصی به جز بهداشت منظم دهان و دندان نیاز ندارند.
چرا به روکش دندان نیاز دارم؟
ممکن است به دلایل مختلفی نیاز به روکش دندان داشته باشید، از جمله:
- محافظت از دندان ضعیف (احتمالاً در برابر پوسیدگی) از شکستن یا نگه داشتن دندان ضعیف در صورت ترک خوردن قسمتهایی از آن.
- ترمیم دندان شکسته یا دندانی که به شدت فرسوده شده است.
- پوشاندن و حفاظت از دندان با پرکردگی بزرگ و دندان زیادی باقی نمانده است.
- نگه داشتن بریج دندان در جای خود.
- پوشاندن دندان های بدشکل یا تغییر رنگ شدید.
- پوشاندن ایمپلنت دندان
- پوشاندن دندانی که با کانال ریشه درمان شده است.
روکش های دندان از چه چیزی ساخته شده اند؟
روکش های دائمی را می توان از مواد مختلفی ساخت. این مواد می تواند شامل موارد زیر باشد:
فلز: فلزات مختلفی وجود دارد که می توان از آنها در روکش دندان استفاده کرد، از جمله طلا، پالادیوم، نیکل و کروم. روکش های فلزی به ندرت آسیب می بینند یا می شکنند، از نظر ساییدگی بیشترین دوام را دارند و فقط نیاز به برداشتن مقدار کمی از دندان شما دارند. آنها همچنین می توانند نیروهای گاز گرفتن و جویدن را تحمل کنند. رنگ متالیک اصلی ترین ایراد این نوع روکش است. روکش های فلزی انتخاب خوبی برای دندان های آسیاب خارج از دید هستند.
پرسلن- فلز: این نوع روکش دندان را می توان با رنگ دندان های کنار روکش مطابقت داد. آنها رنگ دندان طبیعی تری دارند. با این حال، گاهی اوقات فلز زیر روکش به صورت یک خط تیره ظاهر می شود. سایر معایب عبارتند از احتمال بریدگی یا شکستن قسمت پرسلن روکش و فرسودگی روکش دندان های روبروی آن در داخل دهان. این سایش روی دندانهای دیگر بهطور خاص روی دندانهایی که در هنگام بسته شدن دهان با روکش بالا و پایین تماس دارند، تأثیر میگذارد. روکش های دندانی از جنس پرسلن- فلز می توانند انتخاب خوبی برای دندان های جلو یا عقب باشند.
تمام رزین: روکش های دندانی ساخته شده از رزین عموماً ارزان تر از سایر انواع روکش هستند. با این حال، آنها به مرور زمان فرسوده می شوند و بیشتر از روکش های پرسلن ذوب شده با فلز می شکنند.
تمام سرامیک یا تمام پرسلن: این نوع روکش های دندان بهترین تطابق رنگ طبیعی را در مقایسه با هر نوع روکش دیگری ارائه می دهند. همچنین اگر به فلز حساسیت دارید، آنها انتخاب خوبی هستند. با این حال، آنها به اندازه روکش های پرسلن-فلز قوی نیستند. آنها همچنین می توانند دندان های روبروی خود در دهان را کمی بیشتر از روکش های فلزی یا رزین فرسایش دهند. روکش های تمام سرامیکی انتخاب خوبی برای دندان های جلو هستند.
سرامیک فشرده: این روکش های دندانی دارای یک هسته داخلی سخت هستند. روکش های دندانی سرامیکی فشرده جایگزین لاینر فلزی می شوند که در فرآیند ساخت روکش تمام سرامیکی استفاده می شود. روکش های سرامیکی فشرده با کلاهک پرسلن پوشانده شده اند که بهترین تطابق رنگ طبیعی را ارائه می دهد. آنها همچنین ماندگاری بیشتری نسبت به روکش های تمام چینی دارند.
چگونه دندان من برای روکش دندان آماده می شود؟
ویزیت اول
در اولین ویزیت، دندانی که قرار است روکش را دریافت کند، معاینه و آماده می شود. اشعه ایکس از دندان و استخوان اطراف آن گرفته می شود. در صورت وجود موارد زیر، دندانپزشک شما ممکن است مجبور شود قبل از روکش دندان شما یک درمان ریشه انجام دهد:
- پوسیدگی دندان.
- خطر عفونت
- آسیب به پالپ دندان
پالپ بافت نرم داخل دندان شما است که حاوی رگ های خونی، اعصاب و بافت همبند است.
دندانی که روکش می شود، در بالا و کنارهها تراشیده می شود. با این کار فضایی برای خود روکش ایجاد می شود. مقدار دندانی که تراشیده می شود بستگی به نوع روکش دارد. روکشهای تمام فلزی دندان نازکتر هستند و به اندازه روکشهای تمام پرسلن یا فلز پرسلن نیازی به برداشتن دندان ندارند. اگر مقدار زیادی از دندان شما از بین رفته باشد – به دلیل آسیب یا پوسیدگی – می توان از مواد پرکننده برای “ساختن” ساختار دندان کافی برای پوشش روکش استفاده کرد.
قالب ها به آزمایشگاه دندانپزشکی فرستاده می شوند. آزمایشگاه روکش ها را می سازد و معمولاً در عرض دو تا سه هفته به مطب دندانپزشکی برمی گردد. در طی اولین ویزیت ، دندانپزشک شما یک روکش موقت برای پوشاندن و محافظت از دندان تا زمان آماده شدن روکش دائمی می سازد.
ویزیت دوم
در ویزیت دوم روکش دائمی روی دندان شما قرار می گیرد. ابتدا روکش موقت برداشته شده و تناسب و رنگ روکش دائمی بررسی می شود. اگر همه چیز درست باشد، گاهی اوقات از یک بی حس کننده موضعی (داروی «بی حس کننده») برای بی حس کردن دندان استفاده می شود و روکش جدید به طور دائم در جای خود چسبانده می شود.

چه مشکلاتی ممکن است با روکش دندان ایجاد شود؟
چندین مشکل وجود دارد که ممکن است در طول زمان با روکش خود تجربه کنید، از جمله:
درد یا حساسیت: دندانی که به تازگی روکش شده است ممکن است بلافاصله پس از روکشحساس شود زیرا بی حسی شروع به از بین رفتن می کند. اگر دندان روکش دار همچنان عصب دارد، ممکن است کمی حساسیت به گرما و سرما را تجربه کنید. دندانپزشک شما ممکن است توصیه کند که دندان های خود را با خمیر دندان طراحی شده برای دندان های حساس مسواک بزنید. درد یا حساسیتی که هنگام گاز گرفتن روی دندان اتفاق میافتد، معمولاً به این معنی است که روکش بیش از حد روی دندان قرار دارد. اگر چنین است، با دندانپزشک خود تماس بگیرید. این مشکل به راحتی رفع می شود.
خرد شدن تدریجی روکش و ریختن آن: روکش های تمام پرسلن گاهی اوقات به تدریج دچار شکستگی های ریز شده و میریزد. شکستگی های کوچک قابل ترمیم هستند و روکش در دهان شما باقی می ماند. در صورتی که شکستگی ها ادامه دار باشد یا اندازه شکستگی بزرگ باشد روکش نیاز به تعویض خواهد داشت.
شل شدن روکش: گاهی اوقات، سمانی که روکش را نگه می دارد می تواند از زیر روکش شسته شود. این نه تنها باعث شل شدن روکش می شود، بلکه به باکتری ها اجازه می دهد تا به داخل نفوذ کنند و باعث پوسیدگی دندان باقی مانده شوند. اگر روکش شما شل شد، با مطب دندانپزشک خود تماس بگیرید.
روکش می افتد: روکش دندان در واقع می تواند بیفتد. وقتی این اتفاق می افتد، معمولاً به دلیل تناسب نامناسب یا کمبود سمان است. اگر این اتفاق برای شما افتاد، فورا به مطب دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک ممکن است بتواند روکش شما را دوباره در جای خود سمان کند. اگر نتوان روکش را در جای خود قرار داد، باید یک روکش جدید ساخته شود.
واکنش آلرژیک: فلزاتی که برای ساخت روکش های دندان استفاده می شوند، اغلب مخلوطی از چندین فلز هستند. ممکن است نسبت به فلز یا پرسلن استفاده شده در روکش دندان واکنش آلرژیک داشته باشید. با این حال، این بسیار نادر است.
خط تیره روی دندان روکش دار در کنار خط لثه: ممکن است یک خط تیره در کنار خط لثه روکش دندان خود مشاهده کنید. این طبیعی است – به خصوص اگر روکش پرسلن – فلزی داشته باشید.
ماندگاری روکش های دندان چقدر است؟
به طور متوسط، روکش های دندانی بین 5 تا 15 سال دوام می آورند. طول عمر یک روکش می تواند به میزان رعایت بهداشت دهان و عادات شخصی مرتبط با دهان بستگی داشته باشد. این عادات مربوط به دهان می تواند شامل موارد زیر باشد:
- دندان قروچه یا فشردن.
- جویدن یخ.
- جویدن ناخن.
- استفاده از دندان برای باز کردن بسته بندی
کسب اطلاعات بیشتر : دندانپزشک زیبایی–قیمت لمینت دندان طرح لبخند–بهترین دکتر لمینت دندان در تهران–کامپوزیت ونیر
آیا دندان روکش دار نیاز به مراقبت خاصی دارد؟
دندان روکش دار نیازی به مراقبت خاصی ندارد. با این حال، دندان زیرین هنوز باید از پوسیدگی یا بیماری لثه محافظت شود. به همین دلیل، شما باید به پیروی از شیوه های بهداشت دهان و دندان ادامه دهید. این روشها شامل مسواک زدن دندانهایتان دو بار در روز و نخ دندان کشیدن یکبار در روز میشود – بهویژه در اطراف ناحیه روکش که در آن لثه به دندان متصل شده است. همچنین برای جلوگیری از ترک خوردن روکش پرسلن، از گاز گرفتن روی سطوح سخت با روکش پرسلن (مثلا جویدن یخ یا پاپ کورن) خودداری کنید.
انواع ترمیم دندان - اینله و آنله
گاهی اوقات یک حفره برای پر کردن خیلی بزرگ است، اما برای استفاده از روکش بسیار کوچک است. در مواردی مانند این، دندانپزشک شما ممکن است اینله یا آنله را توصیه کند. این ترمیم های سفارشی مانند قطعات پازل در ساختار دندان طبیعی شما قرار می گیرند. دندانپزشک شما آنها را به طور دائم در جای خود می چسباند.
انواع ترمیم دندان - درمان کانال ریشه
گاهی اوقات یک حفره یا ترک به اندازه کافی در دندان شما فرو می رود که به پالپ می رسد. اگر باکتری وارد پالپ دندان شما شود، می تواند باعث عفونت دردناک شود. در این موارد درمان ریشه ضروری است
در این درمان، دندانپزشک شما پالپ بیمار، از جمله اعصاب کوچک و عروق خونی داخل دندان شما را برمی دارد. سپس سطوح داخلی دندان شما را کاملا تمیز و ضد عفونی می کنند، سپس کانال ها را با یک ماده رزین دندانی به نام گوتا پرکا (gutta percha) پر می کنند. سپس یک پرکننده قرار می دهند تا دندان را ببندد و از ورود باکتری ها جلوگیری کند.
در بیشتر موارد، افرادی که تحت درمان کانال ریشه قرار میگیرند، به روکش به منظور ایجاد حفاظت بیشتر نیاز دارند .
انواع ترمیم دندان - بریج
بریج دندان می تواند جایگزین یک دندان از دست رفته یا یک ردیف دندان از دست رفته شود. بریج از دندان های مصنوعی با روکش های دندانی در دو طرف تشکیل شده است. دندانپزشک شما دندان های طبیعی شما را در هر دو طرفی که فاصله بین دو دندان است تراش می دهد. سپس، بریج را به دندان های طبیعی شما می چسبانند. روکشها روی دندانهای طبیعی شما قرار میگیرند و دندانهای مصنوعی فاصله بین آنها را میپوشاند.
انواع ترمیم دندان - ایمپلنت های دندانی
ایمپلنت دندانی یک پایه کوچک است که جایگزین ریشه دندان از دست رفته می شود. هنگامی که دندانپزشک شما روکشی به ایمپلنت شما اضافه می کند، درست مانند یک دندان طبیعی عمل می کند.
دندانپزشک شما می تواند ایمپلنت های دندانی را با روکش، بریج و حتی پروتز ترمیم کند. برخلاف روکشها و بریجهای سنتی، ایمپلنتها نیازی به تغییر دندانهای طبیعی شما ندارند. بسیاری از دندانپزشکان ایمپلنت را استاندارد طلایی جایگزینی دندان می دانند.
مقالات پیشنهادی: قیمت طرح لبخند ، انواع لمینیت سرامیکی ، کلینیک دندانپزشکی در شرق تهران
انواع ترمیم دندان - دندان مصنوعی
پروتز یکی دیگر از گزینه های سنتی جایگزینی دندان است. پروتزهای کامل جایگزین کل قوس دندان های از دست رفته می شوند. پروتز پارسیل جایگزین چندین دندان از دست رفته در نواحی مختلف می شود. دندان های مصنوعی روی لثه های شما قرار می گیرند و استخوان فک پایین وظیفه نگهداری آنها را بر عهده دارد و آن ها را پشتیبانی می کند.
شما همچنین می توانید از پروتزهای متکی به ایمپلنت استفاده کنید. این وسایل مشابه دندان مصنوعی سنتی هستند. اما به جای اینکه روی لثه ها قرار گیرند، به ایمپلنت های دندانی متصل می شوند. این در مقایسه با پروتزهای معمولی ثبات بسیار بیشتری را ارائه می دهد.

مزایای دندانپزشکی ترمیمی چیست؟
دندانپزشکی ترمیمی طیف گسترده ای از مزایا را برای افراد در هر سنی ارائه می دهد. به عنوان مثال، می تواند:
- بازگرداندن سلامت دهان و دندان.
- بهبود عملکرد جویدن
- از بین بردن درد دندان.
- خطر مشکلات دندانی را در آینده کاهش دهید.
- ظاهر لبخند را بهبود میدهد.
دندانپزشکی ترمیمی چه خطراتی دارد؟
شایع ترین خطر، حساسیت یا ناراحتی عمومی پس از یک درمان دندانپزشکی ترمیمی است. به ندرت ممکن است دچار عفونت یا واکنش آلرژیک به فلزات مورد استفاده شوید.
ترمیم دندان خطرات بسیار کمی دارد. اما روکش ها، برای مثال، ممکن است بریده شده یا شل شوند. اگر حفره های عمیق دارید یا پر شدن حفره ها را به تاخیر انداخته اید، می تواند منجر به درمان ریشه یا کشیدن دندان شود. در صورت بروز مشکل در دندان های خود فورا با دندانپزشک تماس بگیرید.
زمان نقاهت بعد از درمان دندانپزشکی ترمیمی چقدر است؟
این بستگی به چند عامل دارد، از جمله نوع عمل و تعداد دندان هایی که نیاز به درمان دارند. برای مثال، در فردی که یک حفره در اثر پوسیدگی در یکی از دندان هایش داشته و پر شده است، میتواند فوراً فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرد. با این حال، فردی که چهار ایمپلنت دندان گذاشته است ممکن است برای بهبودی به چند روز مرخصی نیاز داشته باشد. دندانپزشک شما می تواند به شما بگوید که در شرایط شما چقدر زمان برای بهبودی نیاز دارید.
کسب اطلاعات بیشتر : هزینه لمینت سرامیکی دندان در تهران–قیمت کامپوزیت زیبایی–متخصص دندانپزشک زیبایی
چه زمانی باید به دندانپزشکم مراجعه کنم؟
اگر دندانهای پوسیده، آسیبدیده یا از دست رفته دارید، با دندانپزشک مشورت کنید. آنها می توانند به بازیابی سلامت، عملکرد و ظاهر لبخند شما کمک کنند.
همچنین باید به طور منظم برای معاینات به دندانپزشک خود مراجعه کنید. علاوه بر این، حتماً در فاصله بین ویزیت، بهداشت دهان و دندان را در خانه رعایت کنید.
اگر دندان ترمیم شده ای دارید که باعث ایجاد طعم بد می شود، فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا راهنمایی های بیشتری دریافت کنید.
یادداشتی از کلینیک
هدف از دندانپزشکی ترمیمی، ترمیم دندان های آسیب دیده و بهبود سلامت و عملکرد کلی دهان است. انجام یک ترمیم دندانپزشکی می تواند ترسناک باشد، به خصوص اگر درمانی باشد که قبلاً انجام نداده اید. اما هر چه زودتر مشکل دندانی را درمان کنید، احتمال بروز مشکلات دیگر در آینده کمتر می شود. این می تواند در درازمدت باعث صرفه جویی در وقت و نگرانی شما شود.